Wereldwijze preken – Een dienstbare kerk zijn

Met wereldwijs bedoelen we het omgekeerde van wereldvreemd. Vraag alle of één specifieke spreker(s) van je kerk om de actualiteit in het oog te houden en deze in de preek te betrekken. Wat heeft de Bijbel te zeggen over het mooie en moeilijke nieuws van vandaag?

Nodig naast theologen ook andere experts uit als spreker: gelovige wetenschappers, psychologen, dokters,… Hoe raken Bijbel en onderzoek elkaar? Gelovige accountants, bedrijfsleiders, …? Hoe raken Bijbel en bedrijf elkaar?

 

Achtergrond bij ‘Jongeren komen van Jupiter’. Uit onderzoek blijkt dat jonge generaties vier categorieën van verlangens hebben ten aanzien van de kerk: thuiskomen in de kerk, mensen serieus nemen, geestelijk groeien en een dienstbare kerk zijn. Meer uitleg over deze vier categorieën en de onderliggende verlangens van jongeren in de kerk vind je in onze Infobrochure Jongeren komen van Jupiter. Achteraan in deze brochure vind je de determinatietabel. Dit is de tool waarmee je kan achterhalen waarmee jij in jouw lokale context aan de slag kan gaan.