Ideeënplein

Nog geen stemmen

Aanbidding in gebarentaal

Eline
Thema: Playlist EJV jong – coronatijd

Voor heel EJV jong, ook als je doof of slechthorend ben: we hebben een kleine playlist samengesteld met bemoedigende liedjes (in gebarentaal) voor deze rare tijd. Hopelijk helpt het je te herinneren dat God de wereld in Zijn hand heeft en dichtbij je is, juist ook nu.

Het zijn liederen over God, over wat Jezus voor ons deed en doet, en over veilig zijn en bescherming zoeken bij hem. We hopen dat het je bemoedigt!

Die liedjes zijn getolkt door Ellen Both. Je vindt er nog meer op haar website: http://ellenboth.nl/

(met dank aan muziekkamp 2018 voor de foto)

Geïnspireerd door gebarentaal? Wat als je deze tijd gebruikt om het te leren, zodat je straks anderen die doof of slechthorend zijn kunt betrekken, als we weer terug samen in de kerk of op praise avonden zijn?

Je kunt alvast een start maken via het internet: https://www.leren.nl/rubriek/talen/gebarentaal/

En wil je het in de toekomst echt goed leren? Dan kun je hier terecht: https://www.doof.vlaanderen/cursus-vlaamse-gebarentaal  (en neem hier zeker alvast eens een kijkje om je verder te laten inspireren :-))

Note: we hebben ook een idee online gezet om SMOG (spreken met ondersteuning van gebaren) te leren. Het verschil met gebarentaal is dat SMOG geen volledige taal is, maar zoals de beschrijving al zegt: gebaren worden ingezet ter ondersteuning. Dit in tegenstelling tot gebarentaal, wat wel een volledige taal is. SMOG wordt bijvoorbeeld vaak ingezet bij mensen met een verstandelijke handicap.

Wil je meer weten over de leefwereld van doven? Luister dan eens naar het interview dat Ciara had met Janneke Verduijn, christelijke gebaren tolk in Vlaanderen. https://www.medianetwerk.vlaanderen/luister/twr/melk-en-honing/56-afl-12...

Geef een reactie