Ideeënplein

Nog geen stemmen

Aap Held Amazone

dennis
Bijeenkomst: Club, Gezin, Kamp, Zondagschool
Thema: ijsbreker

Situatie

Je bevindt je in een grote zaal met een troep veel te actieve jongelui! Aap-held-Amazone (een 'babe') biedt een perfecte oplossing om die overtollige energie kwijt te spelen.

Oplossing

Dit spel is een variatie van het welbekende spel Blad, steen, schaar (of Steen, schaar, papier voor zij die moeilijk willen doen). Het grote verschil is dat de deelnemers nu hun volledige lichaam moeten gebruiken in plaats van enkel hun hand. De aap wordt uitgebeeld door met overtuiging een orang-oetang  na te bootsen, inclusief borstgeklop en apensprong. Als je kiest om de held uit te beelden, neem je een stoere James Bond-pose aan, met een vers uitgeblazen geweer. De Amazone wordt uitgebeeld in femme fatale stijl: één hand op de heup, de andere achter het hoofd en de knieën wat gebogen. Hoe meer uitgesproken de gebaren, hoe beter! De aap verslaat de Amazone, de held verslaat de aap en de amazon verslaat de held (wat had je nu gedacht!).

Verdeel de groep in twee teams en plaats ze in rijen aan tegenovergestelde zijden van de zaal. Om de beurt roep je een persoon van elk team naar het midden van de zaal. Om alle extra energie kwijt te spelen, kan je een tijd opleggen waarbinnen ze het midden van de zaal bereikt moeten hebben. Tel af van drie tot één waarna de twee spelers tegelijkertijd hun pose moeten innemen. De verliezer moet mee naar het winnende team en de volgende twee spelers worden naar het midden geroepen. Dit spel kan je blijven spelen tot een team een overtuigende overhand heeft, of gedurende een vooraf opgestelde tijd.

Uitbreiding

Je kan je eigen variatie op  dit spel verzinnen, waarbij je de elementen blad, steen en schaar vervangt. Je kan misschien een spirituele versie bedenken, of je jongeren vragen zelf een versie te bedenken met een prijs voor het beste idee. 

Geef een reactie