Activiteiten

ANIMATOR in het jeugdwerk (AC)

03/02/2017 19:00 - 05/02/2017 17:00
09/04/2017 19:00 - 15/04/2017 17:00
13/10/2017 19:00 - 15/10/2017 17:00
Geboortejaar: 16+

GET PRO!

Ben je 16 jaar (of word je dit in 2017) of ouder en wil je graag een pro worden in het begeleiden van kinderen, tieners of jongeren op kamp of in je plaatselijke EJV-afdeling? Dan is deze cursus een goed begin! De cursus heeft een steengoed programma met veel aandacht voor de praktijk, want al doende leer je! Na een succesvolle stage van 50 uur én een positieve evaluatie, krijg je van ons het officiële attest 'Animator in het Jeugdwerk' van de Vlaamse overheid! 

Inhoud

Tijdens de animatorcursus ligt de focus vooral op je vaardigheden als toekomstig begeleider.
 
Een greep uit het cursusaanbod:
 • Kinderen en jongeren begeleiden
 • Activiteiten organiseren
 • Leiden van samenkomsten en StilleTijdsmomenten
 • Zelfreflectie
 • Veiligheid van kinderen en jongeren waarborgen
 • Respectvol handelen
 • Samenwerken
 • Crea-technieken

Doel

Begeleiders voor landelijk en lokaal jeugdwerk vormen, op basis van Bijbelse normen en in overeenstemming met de wettelijke criteria.

Resultaat

Na het volgen van de AC-cursus, een geslaagde stage van 50 uur en een positieve evaluatie ontvang je het officiële attest Animator in het Jeugdwerk van de Vlaamse overheid.
 

Praktisch

Data & locatie

Deze data mag je niet missen om de AC-cursus te kunnen volgen:

 • Startweekend: 03/02-05/02/2017, in de Hoge Rielen, Kasterlee
 • Cursusweek: 09-15/04/2017, in Sint-Pauluscentrum, Rotselaar
 • Terugkomweekend: 13/10-15/10/2017, in De Stobbe, Merelbeke

Prijs

De AC cursus kost € 230 voor EJV-leden, € 250 voor niet-EJV-leden (bij annulering vóór 1 januari 2017 worden € 30 administratiekosten afgehouden, nadien wordt de helft van het cursusgeld teruggestort). In deze prijs is het verblijf, maaltijden, verzekering, gedipomeerde begeleiding, materiaal en een cursus inbegrepen.

Inschrijven

Inschrijven doe je, vanaf 1 september om 20:00u, heel eenvoudig hieronder (klik op 'Inschrijven').
ZORG DAT JE BIJ DE INSCHRIJVING EEN PERSOONLIJKE FOTO OP JE COMPUTER HEBT STAAN, ER WORDT BIJ DE INSCHRIJVING GEVRAAGD DEZE UP TE LOADEN!
Let op: om interactiviteit, persoonlijke coaching en kwaliteit te bevorderen is het aantal deelnemers beperkt tot 40 (20 jongensplaatsen + 20 meisjesplaatsen)!

Mochten deze plekken volzet zijn, schrijf je dan zeker nog in op de wachtlijst. Mogelijks komen er nog plaatsen vrij of raken niet alle plaatsen voor jongens of meisjes gevuld, waardoor we de kamers anders moeten gaan indelen en er toch nog een plekje voor jou vrijkomt op de cursus.

Dag en uur van inschrijving = je plaats op de deelnemerslijst (of wachtlijst).
Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met betalingsgegevens. 

Geen bevestigingsmail ontvangen? Schrijf je dan opnieuw in. Geeft het systeem aan dat je toch reeds bent ingeschreven, dan sta je reeds op de deelnemerslijst, maar heb je waarschijnlijk een fout mailadres opgegeven. Neem dan contact op met databank@ejv.be.

Betaling van de cursus dient te gebeuren binnen de 14 dagen na inschrijving!

Extra info

Subsidies

 • Deze cursus is erkend door de Vlaamse overheid. Daarom kan je bij sommige steden en gemeenten een tegemoetkoming aanvragen voor het volgen van de cursus. Deze wordt gewoonlijk pas betaald na het behalen van het attest. Vraag er naar bij je plaatselijke jeugddienst of jeugdraad.
 • Ook heel wat kerken, organisaties of kampen zijn bereid om jou financieel te ondersteunen. Vraag aan de leiding wat de mogelijkheden zijn binnen jouw kerk, organisatie of kamp.
 • Gezinnen met lage inkomens kunnen een beroep doen op de sociale kortingen van het EJV (30%). Kijk op www.ejv.be/korting of jij in aanmerking komt voor een sociale korting.

Belangrijk weetje

 • De Animatorcursus van het EJV is volledig rookvrij!
Prijs EJV-lid: €230
Prijs niet-EJV-lid: €250
Locatie: België

Contactpersoon :

Joris D'Joos
0498 36 31 85

DE INSCHRIJVINGEN VOOR DEZE ACTIVITEIT WERDEN GESLOTEN!

Geef een reactie