Activiteiten

UITGESTELD // hA! - Hoofdanimator in het jeugdwerk

26/09/2020 09:00
09/10/2020 17:00 - 11/10/2020 17:00
28/11/2020 09:00
11/12/2020 17:00 - 13/12/2020 17:00
Thematitel: Word een hoeksteen van lokaal jeugdwerk of kampwerking voor kinderen, tieners en jongeren!
Geboortejaar: 2002 of ouder

OPGELET: De hoofdanimatorcursus van 2020 wordt uitgesteld naar 2021. Meer info volgt zo snel mogelijk. 

Doe jij kinder- of jongerenwerk met hart en ziel? Kriebelt het om op een kamp, lokaal kinder- of jongerenwerk meer verantwoordelijkheid te dragen? Dan is deze hA!-cursus je op het lijf geschreven! Lokaal jeugdwerk of landelijke kampwerking: Jij kiest waar jouw passie ligt! Door thema’s aan te snijden die essentieel zijn voor jouw nieuwe (eind)verantwoordelijkheden, wilt de hA!-cursus je aanscherpen voor het coachen van een groep leiding als teambegeleider. We leren alles over werken in teams, programmaopbouw, conflicthantering, ontspanning en nog veel meer. Na een succesvolle theoretisch gedeelte, stage en evaluatie, ontvang je van ons het officieel attest ‘Hoofdanimator in het jeugdwerk’ van de Vlaamse overheid.

Tijdens deze cursus gaan we verder in op specifieke thema’s die essentieel zijn voor jouw nieuwe verantwoordelijkheden. Waar de animatorcursus meer focust op je vaardigheden als begeleider, gaat het in de hA!-cursus om het coachen van een groep leiding als teambegeleider.

Een greep uit het cursusaanbod:

 • Animatoren begeleiden
 • Een geheel aan activiteiten organiseren
 • Zelfreflectie
 • Evalueren
 • Verantwoordelijkheid nemen
 • Administratieve gegevens beheren
 • Communicatie
 • Je weet een vergadering te leiden
 • Omgaan met conflicten, tucht & discipline

(Eind)verantwoordelijken voor landelijk en lokaal jeugdwerk vormen, op basis van Bijbelse normen, via projectgestuurde vorming en in overeenstemming met de wettelijke criteria.

Na het volgen van de hA!-cursus van 50 uur, een geslaagde stage van 50 uur en een positieve evaluatie ontvang je van ons het officiële attest 'Hoofdanimator in het Jeugdwerk' van de Vlaamse overheid.

Voor wie?

Ben je in 2002 geboren of ouder en hebt ongelooflijk veel zin om nog meer van jezelf te geven tijdens kampen, jaarwerking of eendaags activiteiten en voldoet aan één van deze criteria:

 • in bezit van attest 'Animator in het jeugdwerk'
 • minimaal honderd uur ervaring als jeugdwerker vanaf de leeftijd van 16 jaar

Data & locatie

De cursus wordt verplaatst naar 2021. Data worden zo snel mogelijk meegedeeld. 

!! OPGELET: om het attest te kunnen behalen ben je verplicht om de volledige 50 uur van het theoretische gedeelte aanwezig te zijn. Houd hier rekening mee als je je wil aanmelden !!

Prijs

De hA! cursus kost 200 euro voor EJV-leden en 220 euro voor niet-EJV-leden.
(bij annulering vóór 1 juli 2020 worden € 30 administratiekosten afgehouden, nadien wordt de helft van het cursusgeld teruggestort). In deze prijs is het verblijf, maaltijden, verzekering, gedipomeerde begeleiding, materiaal en een cursus inbegrepen.

Inschrijven

Inschrijven doe je heel eenvoudig hieronder (klik op 'Inschrijven').

Let op! Om interactiviteit, persoonlijke coaching en kwaliteit te bevorderen is het aantal deelnemers beperkt tot 20! 
Dag en uur van inschrijving = je plaats op de deelnemerslijst (of wachtlijst).

Subsidies

 • Deze cursus is erkend door de Vlaamse overheid. Daarom kan je bij sommige steden en gemeenten een tegemoetkoming aanvragen voor het volgen van de cursus. Deze wordt gewoonlijk pas betaald na het behalen van het attest. Vraag er naar bij je plaatselijke jeugddienst of jeugdraad.
 • Ook heel wat kerken, organisaties of kampen zijn bereid om jou financieel te ondersteunen. Vraag aan de leiding wat de mogelijkheden zijn binnen jouw kerk, organisatie of kamp.
 • Gezinnen met beperkte inkomens kunnen een beroep doen op de sociale kortingen van het EJV (30%). Kijk op www.ejv.be/korting of jij in aanmerking komt voor een sociale korting.
Prijs EJV-lid: €200
Prijs niet-EJV-lid: €220
Locatie: België

Contactpersoon :

Updates

Geef een reactie