Ideeënplein

Nog geen stemmen

Bang bang, you're splat

dennis
Bijeenkomst: Club, Gezin, Kamp, Zondagschool
Thema: ijsbreker

Situatie

Je activiteit liep wat vroeger af of kon niet doorgaan en nu moet je meer dan 5 minuten zien te vullen. Wat doe je dan?

Oplossing

Ga met de groep in een cirkel staan en kies iemand uit om in het midden te gaan staan (Protip! De eerste paar keren kan je misschien best een leider kiezen). Het spel gaat zo in z’n werk: de leider roept iemand bij naam, die zich op zijn beurt moet bukken. Zijn of haar linker- en rechterbuur keren zich naar elkaar toe en maken met hun handen de vorm van een pistool. Ze roepen luid “Bang/Pang/Paf/Ratatata/…”! Als degene die bij naam geroepen was, nog rechtstaat op dat moment, is hij uit en moet hij gaan zitten. Als hij al gebukt was, is de buur die het laatste “Bang/Pang/Paf/Ratatata/…” riep, uit en moet hij gaan zitten.

Je kan dit spel spelen tot er slechts twee personen overblijven. Het is aan jou om te beslissen om ze ofwel allebei winnaar te benoemen, ofwel een duel te laten aangaan. Indien je hen in duel wil laten gaan, plaats je ze rug tegen rug. Elke keer je een groente noemt, moeten ze een stap vooruit doen. Het moment dat je echter een fruit noemt, moeten ze zich zo snel mogelijk omdraaien en elkaar ‘neerschieten’  met hun handen in de vorm van een geweer. De winnaar is natuurlijk degene die het snelste reageerde. (Protip! Tomaat kan je best vermijden, gezien het groente/fruit debat.)

Indien dit spel te gewelddadig is voor je kerk of jeugdgroep, kan je het schieten vervangen met bijvoorbeeld een zegebedeschot!

Uitbreiding

Dit spel is de perfecte manier om iedereen vertrouwd te maken met elkaars namen op een subtiele manier. Het duelscenario kan bovendien gebruikt worden voor ieder ander spel waarbij twee personen overblijven.  

Geef een reactie