Ik herkende hem meteen; zou dat onze biologische broer zijn?

Om eerlijk te zijn weet ik niet goed hoe ik mijn verhaal moet beginnen. Het is over zoveel jaren verspreid dat het lastig is om het juiste moment te vinden waar ik mijn verhaal moet beginnen.

Najaar 2019

Ik zal beginnen bij de dag ergens in het najaar van 2019 waarop ik met mijn gezin naar Antwerpen vertrok voor een afspraak met mensen die bij de Adoptiedienst werken en ons gezinsverhaal kenden. Ik zal niet alle details uitleggen maar het komt er op neer dat we in dat gesprek te horen kregen dat er naast de biologische broer en zus die ik al had, er nóg een broer is in België!

Via het adoptiecentrum wisselden we per brief voor de eerste keer informatie uit met onze nieuwe broer Jonah. Zo voelde het meteen aan, als onze broer. We lazen de brief en ik herkende wel wat hobby’s en eigenschappen van hem. Maar daar bleef het bij. Ik vond het allemaal veel te spannend…

Op kamp tijdens Corona

Toen kwam Corona. Je zou denken dat dit slecht is, maar achteraf gezien was het allesbeslissend omdat het impact had op iets belangrijks: Gingen de kampen door of niet?! Normaal zijn er 2 Gierle Tienerkampen en ik was ingeschreven voor één ervan, toen we opeens te horen kregen dat er dit jaar 3 Gierle-kampen zouden zijn.

Geen probleem, wij mochten op kamp in 2020! Op de eerste dag zat ik wat onwennig naast mijn zus op de tribune. Er kwam een jongen aangelopen en ik dacht; “Kijk die jongen daar! Die lijkt op de foto van onze broer.”

Voor de rest van het kamp heb ik er niet veel over nagedacht, dus zei ik er ook niets van tegen hem. Maar ook mijn zus zei dat zijn naam overeenkwam met die naam op de brief van het adoptiebureau! Dus ging ik op de laatste dag van het kamp eens met hem praten…

Na het kamp vertelde ik thuis enthousiast over hoe het was gegaan en deelde ik mijn vermoedens. Mijn ouders reageerden verrast en moedigden me aan om contact te zoeken.

Kampvrienden

Ik zat in een online groepje met de rest van mijn kampvrienden en kon zo praten met hem. Op korte tijd wisselden we heel veel informatie uit. Het kon niet anders dan dat we elkaars broers waren! Ook gedurende de rest van het schooljaar spraken we elkaar af en toe via online games.

Ik schreef me opnieuw in voor Gierle 2021. Een week op voorhand kwamen we er achter dat we naar hetzelfde Gierle-kamp zouden gaan. Mijn broertje Boaz, mijn broer Jonah en ik zaten in dezelfde groep.

Is dat dubbel toeval of is er Iemand die ons leven leidt?

Onze ouders spraken op de startdag van het kamp af met elkaar. Zij hadden elkaar ook heel wat te vertellen over ons.

Na deze ontmoeting zijn verschillende andere ontmoetingen gevolgd. We voelen ons helemaal thuis bij elkaar; we hebben er familie bij!