Ik wil een opwekking!

‘Lord send revival
Lord send it now
A move of Your Spirit
Heaven break out
Come now in power
Cover this land
Like You’ve done it before
Would You do it again’
– Hillsong

Asbury Revival

Terwijl ik hier in Edmond (VS) op stage ben, begon enkele weken geleden de ‘Asbury Revival’, een Opwekking op een universiteit die de eerste vlam was in een reeks opwekkingen in het hele land. Hier in Edmond bidden we voor hetzelfde: dat er een opwekking kan plaatsvinden in de lokale universiteiten van Oklahoma, dat mensen hun zonden berouwen en alles in hun leven offeren aan de ware God, dat God het land bedekt, en een Opwekking begint.

En dit is het doel van dit lied: een vraag dat God een opwekking begint, en dat mensen het Evangelie, het Goede Nieuws, kunnen vinden!

Een opwekking in Vlaanderen?

En wij? Staan wij, als vlaamse jongeren, erbij stil dat God hetzelfde kan doen in ons land? Zijn wij bereid om alles dat ons leven omvat te offeren aan God zodat God ons kan gebruiken voor zijn Koninkrijk?

Dit lied is een roep naar God om een opwekking te starten. Laat dit lied een aanmoedig zijn om te bidden voor opwekking. Dat wij, als Christenen, gebruikt kunnen worden door God! Dat zijn Geest in ons midden kan werken, en dat de Hemel op aarde een werkelijkheid wordt.

Laat ons bidden voor een opwekking die ons land kan bekeren. Dat God zijn Geest uitstort over ons land. De boodschap van hoop is er al, laat God jou gebruiken om deze boodschap te zaaien in onze wereld.

Wat houdt jou tegen om te bidden voor een opwekking, en zelf de boodschap te verkondigen op school, in je stad of met je vrienden?

‘Heer, zendt een opwekking, laat Uw Geest bewegen in België en de Hemel uitstorten op ons land. Geef de mensen een nieuw hart, zodat zij U kunnen vinden Heer. U hebt het al eerder gedaan, Heer in andere landen, en wij bidden dat U hetzelfde kan doen in België.’