Mariska vertrekt op DTS!

Mariska is net afgestudeerd en heeft het al een lange tijd op het hart om iets uitzonderlijks voor Gods koninkrijk te doen. Na veel voorbereiden, zowel geestelijk als praktisch, is het dan eindelijk zover: ze vertrekt op DTS! Lees hieronder mee over haar avontuur!

HOI! Ik ben Mariska šŸ™‚ Ik ben een die heart kampleidster, jeugdwerker & binnenkort ook grafisch vormgever bij EJV! Als jullie dit lezen, ben ik net sinds een paar weken op DTS vertrokken naar Noorwegen!

Wat is een DTS?

Een DTS is een discipelschapstrainingsschool waar je drie maand les krijgt & dan drie maand op outreach gaat.

In die drie maand les zijn er een aantal focuspunten waarover we meer leren, namelijk evangelisatie, het Vaderhart van God, liefde en vriendschap, identiteit en hoe je kan dienen en aanbidden.

Ik heb gekozen voor een fotografie DTS. Dat houdt al volgt in: naast je lessen over God en de bijbel krijg je ook ƩƩn dag in de week les over fotografie & hoe je kan creƫren voor het koninkrijk van God!

Na de drie lesmaanden ga je dus op outreach naar een land dat nu nog niet bekend is. Eenerzijds ga je in dat land evangeliseren en Gods woord bekendmaken en de mensen dienen daar, anderzijds blijf je jouw domein – in mijn geval fotografie – verder uitoefenen.

Waarom kies ik voor een DTS?

Mijn verlangen om aan een DTS mee te doen, ligt al op mijn hart sinds ik 17 jaar ben. Ik wil evangeliseren en God op zo een manier leren kennen dat er een stuk overgave in moet zitten. Ik ben nu 24 jaar, klaar met studeren en God heeft de afgelopen twee jaar zo voor mij gepland dat de deur naar de DTS open is gegaan.

Mijn verlangen is dan ook om niet alleen God beter te leren kennen, maar ook om mezelf beter te leren kennen. Ik hoop mezelf tegen te komen en zo alle leiding aan Hem te geven. Daarnaast wil ik groeien in wie ik ben en wie ik kan zijn voor anderen door Hem. Daarbij wil ik geestelijk groeien om elke gave en en elk talent in te kunnen zetten. Ten slotte wil ik leren dienstbaar zijn op een manier die de kerk in deze tijd soms uit het oog verliest.

Wil je mijn DTS-avontuur mee volgen? Dat kan zeker! Druk even op de onderstaande knop, of ga zelf naar mijn Instagrampagina: mariska_dts_alesund

Volgende blog online: oktober

Disclaimer
EJV wil op ejv.be christelijke jongeren een stem geven over (actuele) themaā€™s. Elke jongere schrijft in eigen naam, en zijn dus zelf verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst. Wil je graag zelf een blog publiceren? Contacteer dan Loorke Kalkhuis via loorke.kalkhuis@ejv.be!