Mr. & Mrs. Perfect

Heb jij ook wel eens dat je lekker aan het scrollen bent op Instagram of TikTok en dat er allemaal foto’s langskomen van mensen met het perfecte uiterlijk, een geweldige relatie, goede punten en een prachtige vakantie. Het lijkt alsof hun leven perfect is en alles goed gaat, terwijl je zelf eigenlijk helemaal niet zo blij bent of alles precies op orde hebt?

 

Matthew West zingt hierover in het liedje ‘Let the truth be told’. Hij zingt dat veel mensen onterecht het idee hebben dat ze moeten doen alsof alles goed gaat, of dat het lijkt alsof iedereens leven perfect is behalve dat van henzelf. Misschien herken je dat wel. Ik vind het zelf in elk geval wel makkelijker om te doen alsof alles goed gaat in plaats van toe te geven dat het even moeilijk is. 

Juist daarom is het zo’n geruststellende gedachte dat bij God alles al bekend is en dat we ons bij Hem daarom niet beter voor hoeven te doen. In het liedje verwoord Matthew West dat heel mooi op deze manier: 

 

“I don’t know why it’s so hard to admit it
When being honest is the only way to fix it
There’s no failure, no fall
There’s no sin you don’t already know
So let the truth be told.”

 

Het maakt niet uit wat er in ons om gaat, bij God is het al bekend. Het maakt ook niet uit welke misstappen we hebben gemaakt, want God weet het al en juist daarom kunnen we gewoon eerlijk tegen Hem zijn. Bij God hoeven we ons niet beter voor te doen dan we zijn, we hoeven niet te doen alsof alles goed gaat, een filter te gebruiken, make-up of een glimlach om verdriet te verbergen. Hij kent ons want Hij heeft ons gemaakt en daarom mag je altijd bij Hem komen met alles wat je dwars zit en alles wat je fout hebt gedaan. God heeft Jezus naar de wereld gezonden om te sterven voor onze zonden. De straf voor de dingen die jij en ik fout doen, heeft Jezus op zich genomen. We hoeven alleen nog eerlijk te zijn tegenover God en dan vergeeft Hij ons. Als we durven om eerlijk te zijn naar onszelf en naar God dan kunnen we vrij leven door Zijn genade. 

 

De waarheid lucht op

Misschien vind je het spannend om eerlijk te zijn tegen jezelf en tegen God over de dingen die niet goed gaan, maar ik wil je uitdagen om open te zijn tegen God en je hart met Hem te delen want Hij weet het al dus je kan Hem daarmee niet laten schrikken of teleurstellen. En zoals Matthew West zing: “Being honest is the only way to fix it.” 

Probeer deze week eens bij jezelf na te gaan of er misschien iets is dat je nog verborgen houdt voor God. Kijk eens of het lukt om dat op te schrijven, uit te tekenen, uit te spreken of uit te zingen naar God de komende dagen want de waarheid vertellen lucht op.