Eerste Hulp Bij Jongerenwerk

EHBjo, tot uw dienst!

EHBjo staat ten dienste van alle EJV-afdelingen in Vlaanderen.

Met EHBjo wilt EJV begeleiding, steun, coaching geven aan alle vrijwilligers die als leiding actief zijn in de lokale afdelingen. Anders dan de naam doet vermoeden, hoeft dit niet alleen in noodsituaties te zijn! 


Gloednieuw EHBjo-Team

Het EHBjo-team is spiksplinternieuw en heeft heel veel zin om to jullie dienst te staan! Elke medewerker heeft één provincie onder zijn/haar hoede. Ondersteuning van een jeugdgroep gebeurt weliswaar meestal met twee.

West-Vlaanderen: Levi Demaerel
Antwerpen: Martine van Houten
Vlaams Brabant: Levi Demaerel
Oost-Vlaanderen: Evelien Standaert
Limburg: Evelien Van Geel


Regio-avonden

Jaarlijks wordt in elke provincie minstens één regio-avond georganiseerd. Op deze avonden wordt een relevant jeugdwerkersthema aangesneden, maar wordt vooral ook de mogelijkheid geboden om te netwerken. Sinds 2014 krijgen deze avonden de vorm van een Q&A, waarbij vooral de jeugdwerkers zelf het woord kunnen nemen.


Lokale ondersteuning

Actief

Het EHBjo-team neemt zelf initiatief om ondersteuning aan te bieden aan alle afdelingen.

In de eerste plaats bestaat deze ondersteuning erin om een luisteren oor aan te bieden. Jeugdwerkers staan immers best in een uitdagende positie tussen jongeren, hun ouders, de kerk en de maatschappij. Uit de (ontspannen :)) gesprekken komt dan meestal vanzelf bovendrijven hoe EHBjo het lokale leidersteam van dienst kan zijn.

Maatwerk

De ondersteuning door het EHBjo-team gebeurt volledig op maat van de lokale afdeling - volledig afhankelijk van de kleine of grote nood van een leidersteam. Dit kan heel praktisch zijn (ideeën jeugdavond, bijbelstudiemateriaal, ...) of eerder structureel (opbouw leidersteam, visie-ontwikkeling, ...) tot heel persoonlijk (coaching, conflictbemiddeling, ...). Je kan dus op elk moment contact opnemen met je provincieverantwoordelijke voor meer ondersteuning.


Coaching jonge leiders

Je kan als jonge leid(st)er ook persoonlijk terecht voor coaching, zonder het specifieke kader van een jeugdgroep. Door middel van een aantal vooropgestelde ontmoetingen - met onder meer een professionele leiderschaptest - willen we als coach naast je staan en je helpen om te groeien in je leiderschap. Vanuit deze persoonlijke benadering, kan je groeien op de terreinen waarin jij zelf wil vooruit gaan.


Contacteer ons!

Met al je vragen kan je terecht bij EHBjo via het algemene e-mailadres.

Je kan ook de teamleden individueel contaceren (klik op de naam).