Eerste Hulp Bij Jeugdwerkontwikkeling

EHBjo, tot uw dienst!

EHBjo staat ten dienste van alle EJV-afdelingen in Vlaanderen. 

Met EHBjo wilt EJV begeleiding, steun, coaching geven aan alle vrijwilligers die als leiding actief zijn in de lokale afdelingen. Anders dan de naam doet vermoeden, hoeft dit niet alleen in noodsituaties te zijn! 


EHBjo-Team

Het EHBjo-team bestaat uit een groep jeugdwerkconsulenten met elk hun specifieke expertise. Elke medewerker heeft één provincie onder zijn/haar hoede. 

West-Vlaanderen: Thijs Hartman
Antwerpen: Martine van Houten
Vlaams Brabant: Levi Demaerel
Oost-Vlaanderen: Evelien Standaert
Limburg: Evelien Van Geel
Teamcoach: Rebecca Cauwels


Regio-avonden

Jaarlijks worden vijf regioavonden georganiseerd. Op deze avonden wordt een relevant jeugdwerkersthema aangesneden, maar wordt vooral ook de mogelijkheid geboden om te netwerken


Lokale ondersteuning

Actief

Het EHBjo-team neemt zelf initiatief om ondersteuning aan te bieden aan alle afdelingen.

In de eerste plaats bestaat deze ondersteuning erin om een luisteren oor aan te bieden. Jeugdwerkers staan immers best in een uitdagende positie tussen jongeren, hun ouders, de kerk en de maatschappij. Uit de (ontspannen :)) gesprekken komt dan meestal vanzelf bovendrijven hoe EHBjo het lokale leidersteam van dienst kan zijn.

Maatwerk

De ondersteuning door het EHBjo-team gebeurt volledig op maat van de lokale afdeling - volledig afhankelijk van de kleine of grote nood van een leidersteam. Dit kan heel praktisch zijn (ideeën jeugdavond, bijbelstudiemateriaal, ...) of eerder structureel (opbouw leidersteam, visie-ontwikkeling, ...) tot heel persoonlijk (coaching, conflictbemiddeling, ...). Je kan dus op elk moment contact opnemen met je provincieverantwoordelijke voor meer ondersteuning.


Contacteer ons!

Met al je vragen kan je terecht bij EHBjo via het algemene e-mailadres.

Je kan ook de teamleden individueel contaceren (klik op hun naam hierboven).