Ideeënplein

Nog geen stemmen

Escape Room - Petrus in de gevangenis

Jilly
Bijeenkomst: Club, Gemeente activiteit, Kamp
Thema: Raadsels en opdrachten - verdrukte christenen

In Handelingen lezen we dat Petrus in de gevangenis zit omdat hij mensen over Jezus vertelt. Gevangen zitten om je geloof, is niet alleen iets van vroeger. Dit gebeurt vandaag de dag op veel plekken in de wereld. Met deze escape room leven mensen zich in in Petrus in de gevangenis en in vervolgde christenen vandaag de dag. Binnen 60 minuten proberen teams het juiste wachtwoord te vinden om zo te ontsnappen uit de gevangenis. 

Voorbereiding
Het organiseren van een escaperoom kost tijd en aandacht, begin dus op tijd met voorbereiden.
Bedenk in welke setting, met welk doel en voor welke doelgroep je de escaperoom wilt organiseren. 

Je kunt deze escape room koppelen aan een actie voor verdrukte christenen.

Zorg voor een geschikte ruimte voor de escaperoom. Het is leuk om dit in de kerk te organiseren, maar het kan natuurlijk ook in een andere ruimte. Wanneer je de escaperoom met één team tegelijk wilt spelen, heb je één ruimte nodig. Meerdere teams kunnen de escaperoom doen en het team met de kortste tijd wint. (Dan moet je wel tussendoor de ruimte weer gereed maken.) Wanneer je de escaperoom met twee teams tegelijk wilt doen, gebruik je twee ruimtes (of twee delen van een zaal) waar je de aanwijzingen identiek verstopt. Schaf alle materialen aan en richt de ruimte in. 
Voor iedere escaperoom heb je minimaal een spelleider en een bewaker nodig die weten wat hun rol is. De bewaker staat bij de deur en opent deze bij één juist wachtwoord. 
Succes!

LET OP: In verband met veiligheid is het NOOIT toegestaan mensen echt op te sluiten in een escaperoom. Als er een noodgeval is moeten mensen direct de escaperoom kunnen verlaten zonder sloten open te hoeven maken.

LET OP: Verklap van te voren niet hoe de escaperoom heet, zodat deelnemers het materiaal niet op Internet kunnen opzoeken!

Deze escape room is ontwikkeld door Jong Protestant (JOP). Deze organisatie ondersteunt en adviseert de plaatselijke jeugdwerking in Nederland.

Downloads

BestandsnaamGrootte
PDF icon escape_room.pdf845.38 KB

Geef een reactie