Gratis groepsspel Geluk(t)

In tijden met zoveel wisselende maatregelen, was een goede onderlinge band als groep jeugd of tieners niet altijd evident. Toch is die heel belangrijk om ook in veiligheid  serieuze, persoonlijke of geloofszaken te bespreken.

Heb je dus zin in een tof spel dat jullie 12-14-jarigen uitdaagt om een sterkere groep te worden? Zoek dan niet verder! Download de handleiding en het materiaal. Lees alles even door. En voor je het weet, ben je aan het spelen!

Het rollenspel voor groepen werd ontwikkeld door het Jeugdnetwerk tegen Pesten ; een groep van jeugdwerkorganisaties die zich inzetten om pesten bij kinderen en jongeren terug te
dringen. EJV maakt deel uit van het netwerk & heeft ook meegewerkt aan de ontwikkeling van dit spel.

Toch moet je niet aan je deelnemers vertellen dat ze een spel over pesten zullen spelen. Want dit spel dat 2-3uur duurt, gaat over véél meer dan pesten. Het gaat over wie jullie willen zijn als groep.

Het goede nieuws is dat je aan zo’n positieve groep kan bouwen. Daar wil dit spel bij helpen. Gewoon door het spel te spelen, maar ook door jullie als begeleiding aan het denken te zetten.

Neem als leiding tijd om de handleiding & opzet van het spel goed door te nemen, zorg ook dat je de verschillende rollen kent.

Heel veel plezier!

Als EJV weten we dat onze kinderen en jongeren middenin een heel diverse samenleving opgroeien. Deze diversiteit komt ook zeker in dit spel tot uiting. Als leiding neem je best de opdrachten van tevoren even door zodat je kan beslissen welke opdrachten je al dan niet gepast vindt voor jouw groep en context.

Tip! In de handleiding wordt al naar organisaties verwezen voor meer informatie. Kijk ook eens op bij het kenniscentrum van Raise-Up voor factsheets, werkvormen en meer!