Kimiwa – waddisda?!

Kimiwa?

Het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling lanceert KIMIWA. Deze nieuwe tool werd ontwikkeld om het jeugdwerk te ondersteunen in hun aanpak van kindermishandeling.

Aan de hand van een krachtgerichte methodiek leer je aan de slag gaan met vermoedens van verontrusting en kindermishandeling.

Ki Mi Wa staat voor kindermishandeling, wat is dat? Wat kan je doen?
Kimiwa betekent in het Japans ook ‘en jij?’

Waddisda?

De website kimiwa.be biedt jou als jeugdwerker een houvast om op een goede manier om te gaan met het verhaal van het kind of de jongere, en om rekening te houden met je eigen valkuilen.

Ben jij bijvoorbeeld eerder een prins op het witte paard of een struisvogel? Of schiet jij meteen in speurneusmodus? Elk heeft zijn eigen gevaren!

Vertrek vanuit je sterktes

Het uitgangspunt van Kimiwa is: ‘Je hoeft geen held te zijn, want met jouw eigen krachten kun je al veel betekenen voor een kind.’

Ontdek je eigen sterktes als jeugdwerker en hoe je ze kan inzetten om een grote hulp te zijn voor een kind of jongere in een moeilijke situatie.

Weet je’t nie? Contacteer de API!

En weet je na al de informatie op kimiwa te lezen toch echt niet hoe je verder moet? Of wil je een betrouwbaar luisterend oor?

Dan is de API van het EJV, het aanspreekpunt integriteit, er voor jou. Aarzel niet om contact op te nemen!