Ni van hier: Belevingsspel Blauwland Geelland

We leven wel in de wereld, maar zijn niet van de wereld. Ni van hier dus. Dat is alleen nog niet zo simpel om uit te leggen.

Je vreemd voelen in een omgeving is meestal niet zo prettig. Maar wat is eigenlijk anders-zijn en hoe beleef je dat? In plaats van dit uit te leggen aan de kinderen, laat je ze het meemaken in een supertof simulatiespel! Het spel Blauwland-Geelland laat je kinderen aanvoelen dat het moeilijk is om te leven in een situatie of land dat je niet begrijpt.

Het spel kun je bij het EJV uitlenen of zelf aankopen bij de Aanstokerij. Heel tof voor een kamp of kindermiddag met de zondagsschool! Het spel duurt met de uitleg en de nabespreking 60-90 minuten.

Het spel wordt stap voor stap uitgelegd en ook de nabespreking & vragen daarbij zijn uitgewerkt voor een algemene toepassing en link met de realiteit. Als leiding binnen je zondagsschool/ kinderclub is het zeker een meerwaarde om het verband te maken met Ni van hier. Voor tips en ideetjes of om het spel uit te lenen, mag je ons zeker contacteren!