Schilder en teken je eigen paasraam

De lente roept om open ramen om de frisse lentelucht binnen te laten. En als je dan toch bezig bent met die ramen… Dan is het misschien leuk om ze zelf te beschilderen of een leuke Paastekening te maken!

Hier vind je wat voorbeeldjes šŸ™‚

Plakkaatverf en schilderen maar

Vlak voor ik bij het EJV begon te werken beschilderde ik mijn ramen met doodgewone plakkaatverf. Er kwamen heel wat bezorgde reacties, want “krijg je dat er wel af”?

Zeker! De droge verf afkrabben kan helpen om je een paar emmers zeepschuim te besparen, maar verder krijg je het gewoon weg met water en zeep.

Schilder er op los, of doe zoals ik deed: met schilderstape een kruis aftapen en de rest van het raam met de tape in vakken verdelen. Daarna geef je de kinderen (of jezelf) wat kleurtjes verf en… verder gaat het vanzelf!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Tekenen of schrijven

Geen zin in verf of hou je het liever wat neutraler? Dan kan je ook aan de slag met Posca-markers of krijtstiften van Edding.

Schrijf een mooie paastekst of teken uit de losse pols een prachtige tekening. Ben je net zoals ik totaal geen handletteraar of tekenaar? Dan kan je 2 dingen doen. Het aan iemand anders vragen (hehe) of een template downloaden!

Edding biedt thematische templates aan voor zowat elk seizoen en groot feest. Je print hem uit, plakt hem op de binnenkant van je raam en tekent aan de buitenkant gewoon over, simpel!

Of dat snel afgaat? Nee hoor, mijn tekst (niet zelf geschreven, maar veel dank aan een creatieve vriendin!) staat al meer dan een jaar op mijn raam – dat overigens regelmatig gewassen wordt!

Raamstickers vertellen het verhaal

Helemaal makkelijk zijn stickers voor op je raam. Je kan ze meestal ook gewoon opnieuw gebruiken en ze laten geen sporen na.

Wij zijn fan van deze raamstickers van dozign.nl die het paasverhaal vertellen!