Afdeling

Scouting: levend stratego

Levend stratego kan je zo moeilijk of makkelijk maken als je wil. Hier zijn alvast 2 versies afhankelijk van de leeftijd.

Jonge kinderen

Je begint met je groep in 2 te delen. Heb je vooral jonge kinderen, dan kan je het als volgt spelen:

Elk kindje krijgt een kaartje met daarop ofwel een leeuw, een olifant of een muis. De olifant is sterker dan de leeuw, de leeuw kan de muis opeten en de muis doet de olifant verschieten. De kindjes lopen rond en ze moeten zo veel mogelijk kaartjes proberen verzamelen. Ze tikken iemand aan, als ze winnen krijgen ze het kaartje van de andere, als ze verliezen moeten ze hun kaartje afgeven. Vervolgens brengen ze dit kaartje naar hun leider of halen ze een nieuwe. Als alle kaartjes op zijn stopt het spel en wordt geteld wie de winnaar is. Best out of 3.

Oudere kinderen

Heb je al wat oudere kinderen, dan kan je extra rollen toevoegen en er een bewust doel aan koppelen:

Elk kindje krijgt een kaartje met daarop een dier: olifant, leeuw, hyena, arend, muis. Olifanten en muizen zijn het minst aanwezig, de andere dieren komen meer voor. Het doel is om water te verzamelen, want ze kunnen elkaar misschien wel opeten, maar drinken moeten ze nog vinden! Elk team krijgt een flesje water die ze in hun kamp moeten bewaren. Ze moeten deze dus uit elkaars kamp kunnen roven en naar hun eigen kamp brengen. Ze moeten elkaar tikken, de hoogste rang wint. De verliezen geeft een leventje af en moet terug eentje gaan halen bij de leiding.

Wat heb je nodig?