18 – 30 jaar

10/07/24 – 25/07/24

Refugee Oasis

 NANTES, Frankrijk

Kevin Buch

inleefreizen@ejv.be
+32 (0) 485 38 12 23

Reisbegeleiders en mentors

Kevin & Els

Met hun jarenlange zendingservaring in Ethiopië hebben zij al heel wat schrijnende situaties meegemaakt en een groot hart om het evangelie uit te dragen aan de mensen om hen heen.

Daarnaast hebben ze ook een groot hart voor jou. Ze nemen je graag mee in discipelschap, om heel praktisch handen en voeten te geven aan de boodschap van Jezus door mensen in een heel kwetsbare situatie te dienen.

Als coördinator van OMF België sturen ze mensen voor korte termijn uit naar Zuid-Oost Azië. Ze hebben ook een bediening onder vluchtelingen en migranten in België waar ze je ook graag in mee nemen.

Lara

Lara werkt bij Gave Veste en is opgeleid als psycholoog. Ze vindt het belangrijk om jou als jongere een ervaring als deze reis mee te kunnen geven. Om je mensen te laten ontmoeten die alles achter moesten laten en in grote onzekerheid leven.

Praktische info

Voor deelname aan een inleefreis vragen we je – naast een voorschot van €150 – om actief mee fondsen te werven. Je krijgt hiervoor alle ondersteuning die nodig is en we doen daarnaast als team een grote gezamenlijke sponsoractie. Goed om te weten: de totaalkost van een inleefreis is rond de € 1000,- euro per persoon. Het grootste deel hiervan wordt bekostigd via subsidies van het European Solidarity Corps. De rest brengen we als team bijeen. Zo houden we de reis toegankelijk voor iedereen, ongeacht financiële situatie.

Na je inschrijving nemen we contact met je op en plannen we een gesprek, waarin we graag tijd maken om verder door te praten en je beter te leren kennen (en jij ons uiteraard).

Vanaf januari starten dan de voorbereidingen. Dit zal bestaan uit een startdag op 24 februari 2024 en een teamweekend van 26 tot 28 april 2024.

Na de reis is er een terugkomdag gepland (in september) die bestaat uit: (1) een debriefing waarin we met elkaar terugblikken en ervaringen delen, en (2) een deel waarin we samen kijken naar mogelijkheden om deze reis vervolg te geven. Denk aan bijvoorbeeld een uitzending als lange termijn vrijwilliger in een tussenjaar, lokaal (vluchtelingen)werk via een Vlaamse organisatie, etc.

Aanwezigheid op het voorbereidingsweekend, de voorbereidingsdag en de terugkomdag is verplicht, dus zorg dat je dit waar kunt maken als je je inschrijft voor een inleefreis. We bereiden je op deze manier goed voor op de situatie en zorgen dat je goed toegerust, als sterk team en met een betrokken achterban vertrekt.

Data & Inschrijven

Een inleefreis is natuurlijk een supertoffe ervaring die niemand wil missen! Zijn we met een te grote groep? Dan stellen we op basis van de motivaties van de deelnemers het team samen.

De partners die deze inleefreis mogelijk maakten

Met subsidies en ondersteuning geeft het European Solidarity Corps jou de kans om je solidariteitssteentje bij te dragen door samen met andere EU jongeren vrijwilligerswerk te doen.

REFUGEE OASIS (RO) is er om u te helpen mensen te mobiliseren om vluchtelingen in Europa te dienen. Ons doel is om honderden mensen in Europa en de VS te mobiliseren om duizenden vluchtelingen te dienen.

Gave Veste is een christelijke organisatie die werkt onder vluchtelingen in België. Gave Veste neemt je mee in het grotere plaatje van de  vluchtelingenproblematiek in Europa, geeft een Bijbelse visie mee en vertelt je wat jij in dit alles kunt betekenen.

JINT is het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps  (ESC) en coördineert het Bel’J-programma in Vlaanderen. Ze zetten zich in om jongeren en jeugdorganisaties te helpen internationaal te gaan. Onze inleefreis valt onder het ESC en de mensen van JINT ondersteunen en beheren ons project.