18 – 30 jaar

13/07/22 – 27/07/22

Thessaloniki

GRIEKENLAND

Eline Hoolsema

inleefreizen@ejv.be
+32 (0) 483 45 60 06

Editie 2022: GRIEKENLAND

Na maanden van voorbereiding is het zover: van 13-27 juli steekt het inleefreis team de handen uit de mouwen in Thessaloniki (Griekenland).

10 jongeren, waarvan 6 uit Vlaanderen, 2 uit Nederland, 1 uit Frankrijk en 1 uit Duitsland

Benieuwd naar meer over hen? Bekijk dan zeker het filmpje dat ze samen in elkaar staken.

Het team is de komende twee weken actief in het Refugee Care Centre van Agape Hellas. Op het programma:

  • kindernamiddagen
  • hang-out voor jongeren
  • sportactiviteiten
  • activiteiten voor vrouwen
  • activiteiten voor mannen
  • voedsel en kleding bedeling
  • de vaste medewerkers en vrijwilligers een hart onder de riem steken

De groep stuurt regelmatig updates via instagram: @inleefreis.ejv

Een van de jongeren schreef een blog, die lees je hier: https://ejv.be/blog/hoe-het-zal-zijn/

Reisbegeleiders en mentors

Kevin & Els

Met hun jarenlange zendingservaring in Ethiopië hebben zij al heel wat schrijnende situaties meegemaakt en een groot hart om het evangelie uit te dragen aan de mensen om hen heen.

Daarnaast hebben ze ook een groot hart voor jou. Ze nemen je graag mee in discipelschap, om heel praktisch handen en voeten te geven aan de boodschap van Jezus door mensen in een heel kwetsbare situatie te dienen.

Als coördinator van OMF België sturen ze mensen voor korte termijn uit naar Zuid-Oost Azië. Ze hebben ook een bediening onder vluchtelingen en migranten in België waar ze je ook graag in mee nemen.

Lara

Lara werkt bij Gave Veste en is opgeleid als psycholoog. Ze vindt het belangrijk om jou als jongere een ervaring als deze reis mee te kunnen geven. Om je mensen te laten ontmoeten die alles achter moesten laten en in grote onzekerheid leven.

Ze ziet er heel erg naar uit om samen met jou op te trekken en samen dit avontuur aan te gaan. Zij kan je ook na de reis begeleiding in het in contact komen met asielzoekers/vluchtelingen en daarin ondersteunen.

Praktisch

Deelname aan deze reis is gratis. De totaalkost per persoon bedraagt € 950,- euro: het grootste deel hiervan wordt bekostigd via de subsidies van het European Solidarity Corps. Het resterende bedrag brengen we als team bij elkaar doormiddel van sponsoracties. Zo maken we de reis toegankelijk voor iedereen, ongeacht financiële situatie.

Na je inschrijvingen nemen we contact met je op en plannen we een gesprek, waarin we graag tijd maken om verder door te praten en je beter te leren kennen (en jij ons uiteraard). Vanaf januari 2022 starten we met de voorbereidingen. Dit zal bestaan uit een team/voorbereidingsdag en -weekend.

Na de reis zijn er twee terugkommomenten gepland: (1) een debriefing waarin we met elkaar terugblikken en ervaringen delen, en (2) een dagdeel waarin we samen kijken naar mogelijkheden om deze reis vervolg te geven. Denk aan uitzending als lange termijn vrijwilliger in een tussenjaar, vluchtelingenwerk via Gave Veste, etc.

Data & Inschrijven

Een inleefreis is natuurlijk een supertoffe ervaring die niemand wil missen! Zijn we met een te grote groep? Dan stellen we op basis van de motivaties van de deelnemers het team samen.

De partners die deze inleefreis mogelijk maken

Met subsidies en ondersteuning geeft het European Solidarity Corps jou de kans om je solidariteitssteentje bij te dragen door samen met andere EU jongeren vrijwilligerswerk te doen.

GAiN (Global Aid Network) is een internationale hulporganisatie die al lange tijd hulpreizen organiseert. Zij hebben goede lokale contacten en kennen de situatie in het kamp zeer goed, staan in voor de veiligheid en zijn bovenal net als wij geïnspireerd om Jezus liefde uit te delen.

Gave Veste is een christelijke organisatie die werkt onder vluchtelingen in België. Gave Veste neemt je mee in het grotere plaatje van de  vluchtelingenproblematiek in Europa, geeft een Bijbelse visie mee en vertelt je wat jij in dit alles kunt betekenen.

JINT is het Nationaal Agentschap voor Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps  (ESC) en coördineert het Bel’J-programma in Vlaanderen. Ze zetten zich in om jongeren en jeugdorganisaties te helpen internationaal te gaan. Onze inleefreis valt onder het ESC en de mensen van JINT ondersteunen en beheren ons project.