De missie van SportQuest

Het ultieme doel van SportQuest is het maken van discipelen voor Jezus Christus. 

Door middel van sport en spel wil SportQuest jongeren samenbrengen en duurzame relaties opbouwen met hen. Deze relaties geven ons dan de mogelijkheid om ons geloof met de jongeren te delen. 

SportQuest gaat niet enkel om sport, het gaat om het bouwen aan Gods Koninkrijk. Door Gods kracht en genade komen jongeren tot geloof en worden gemeenten bemoedigd en opgebouwd. Sport is dé taal, jongeren de doelgroep, gemeenten de sleutel, en relaties de noodzaak!

GELOOF

Op basis van de Bijbel hebben wij de zekerheid dat God bestaat, van ons houdt, en een vriendschap met ons en ieder die wij ontmoeten wilt aangaan. Vanuit deze zekerheid willen we Gods liefde in woord en daad laten zien aan anderen.

JONGEREN

Elke jongere waarmee we op SportQuest in contact mee komen is uniek. Ons verlangen is om jongens en meisjes samen te brengen door middel van sport en spel. Al zijn ze nog tiener of al een jong volwassene, al hebben ze een andere cultuur, taal, achtergrond, mening, geloof, levensstijl of hebben ze geen sport ervaring, iedereen is welkom bij SportQuest.

SPORT EN SPEL

“Als je jongeren wilt bereiken, dan moet je hen tegemoetkomen in hun leefwereld, interesses, en passies.” Veel jongeren zijn actief binnen de wereld van sport en spel. Hun identiteit is gevormd binnen deze leefwereld. Door jongeren te trainen en te begeleiden in sport en spel kan SportQuest niet enkel een positieve invloed hebben op hun sportieve prestaties, maar ook op hun ontwikkeling als mens.

TEAMWORK

SportQuest is enkel mogelijk door de hulp van mensen, gemeentes, en partners over heel België die een passie hebben voor jongeren en God. SportQuest gaat niet enkel om sport, het gaat om het bouwen aan Gods Koninkrijk. Door Gods kracht en genade komen jongeren tot geloof en worden gemeenten bemoedigd en opgebouwd. Sport is dé taal, jongeren de doelgroep, gemeenten de sleutel, en relaties de noodzaak!

Voetbaltoernooi
Mei

EJV Sportkamp
Paasvakantie

SportQuest Projectweken
Zomer