16+

Trainingsweek:
03/07/24 – 06/07/24

Projecten:
juli – augustus

Kevin Verstraeten

Praktische info

Het SportQuest zomer project is opgesplitst in twee grote delen.

Het trainingskamp is verplicht voor alle deelnemers, dit is de basis voor je projectweek/weken. Tijdens het trainingskamp focussen we gericht op discipelschap, cultuur, leiderschap, praktische sport en spel methoden, teambuilding, en zoveel meer.

Daarnaast kies je 1 of meerdere projectweken waarin je zelf sportief aan de slag gaat om het evangelie te brengen bij kinderen en/of jongeren. Er zijn in totaal 7 projecten verspreid over 7 weken. Deze projecten zijn altijd in samenwerking met een lokale partner organisatie of kerk. Ons doel is om hen te dienen in het doel om discipelen te maken in hun lokale context.

Door middel van een sportkamp of community outreach model proberen we met jongeren in contact te komen en relaties op te bouwen. Het Evangelie handen en voeten geven!

Elke deelnemer mag zelf kiezen hoeveel projectweken hij/zij wilt deelnemen.

Project 1: Genk
6 Juli tot 13 Juli

GENK IS TERUG! Na enkele jaren hebben we een nieuw team opgesteld om het SportQuest verhaal in Genk verder te zetten. Veel zal bekend zijn maar hier en daar toch net wat anders.

Locatie: TBD

Verantwoordelijke: TBD

Project 2: Geannuleerd
… Juli tot … Juli

OPGELET – DIT PROJECT IS GEANNULEERD

Gedurende dit project zullen wij het Bijbelhuis helpen door het organiseren van sportactiviteiten op de lokale pleintjes van 2060. Het Sint-Jansplein en het Stuivenbergplein zijn de twee voornaamste plekken waar ons team actief zal zijn. Vanaf maandag namiddag tot vrijdag namiddag zullen wij naar de pleintjes trekken en daar de jongeren ontmoeten en met hen sporten. Daarnaast willen wij ook de vele jongeren verwelkomen in het Bijbelhuis voor leuke activiteiten naast het sporten. Elke namiddag komen we samen aan het Bijbelhuis en vertrekken we samen naar de veldjes.

Locatie: Bijbelhuis, Antwerpen

Verantwoordelijke: Ernst Van Velzen

Project 3: Geraardsbergen
13 Juli tot 20 Juli

Geraardsbergen is voornamelijk bekend voor zijn mattentaarten en de Muur, maar dit stadje in de Vlaamse Ardennen is ook een plek waar SportQuest al vele jaren actief is. Het lokale sportpleintje “De Plage” zal ook dit jaar weer bruisen van energie door de komst van ons SportQuest team.  Een voetbalkooi, basketringen, en een groot skatepark maken van De Plage “the place to be” voor alle jongeren van de stad, en wij willen ze ontmoeten.

Locatie: De Plage, Guilleminlaan Z/N, 9500 Geraardsbergen

Verantwoordelijke: Marc Allemeersch

Project 4: Herentals
27 Juli tot 3 Augustus

We zijn terug! Na enkele jaren niet actief te zijn in de zomer, zal SportQuest samen met Levende Hoop een volledig nieuw project starten in Herentals. Wat is nieuw? Nieuw team, nieuwe locatie, nieuwe verantwoordelijke, en zo ook hopen we nieuwe jongeren te bereiken.

Locatie: Levende Hoop, Markgravenstraat 82, 2200 Herentals

Verantwoordelijke: Meer info volgt

Project 5: Brakel
3 Augustus tot 10 Augustus

Als je op zoek bent naar een groep jongeren die enthousiast zijn voor SportQuest, dan moet je niet verder zoeken dan SportQuest Brakel. Meer dan 50 jongeren komen er dagelijks naar ons kamp in hun meest gekke outfits om de challenge van de dag te kunnen winnen. Het is een multisport kamp dus zal er elke dag een mix zijn van georganiseerde sporten en vrije sport momenten. Naast de sportmomenten zijn er ook heel veel leuke randactiviteiten zoals een worship avond en een barbecue met hamburgers.

Locatie: Sporthal De Rijdt, Jagersstraat 64, 9660 Brakel

Verantwoordelijke: Lena Groenweghe

Project 6: Maldegem
10 Augustus tot 17 Augustus

Op het randje van Oost-Vlaanderen vinden we Maldegem. Een rustige buurt met energieke initiatieven. De Akker en SportQuest willen in het lokale parkje de voorbijgaande jongeren uitdagen met sport en een woord delen over Jezus. Een projectweek met een zwembad, een kerk die altijd voltallig aanwezig is en een hele hoop West-Vlaams, vind je dan ook enkel in Maldegem terug.

Locatie: Karrewegel 47, 9990 Maldegem

Verantwoordelijke: Kris Tavernier

Project 7: Gent
17 Augustus tot 24 Augustus

Na een geweldig projectweek afgelopen zomer, willen we ook dit jaar een team sturen naar Gent, in samenwerking met enkele Gentse kerken en de School met de Bijbel. Ben jij geïnteresseerd om samen met ons elke namiddag jongeren te gaan ontmoeten en met hen te gaan sporten? Schrijf je in!

Locatie: Rijsenbergstraat 40, 9000 Gent

Verantwoordelijke: Paul Van Meerssche

Data & Inschrijvingen