16+

Trainingsweek:
06/07/22 – 09/07/22

Projecten:
juli – augustus

Trainingsweek:
De Hoge Rielen

Molenstraat 62
2460 Kasterlee 

Kevin Verstraeten

Praktische info

Het SportQuest zomer project is opgesplitst in twee grote delen.

Het trainingskamp is verplicht voor alle deelnemers, dit is de basis voor je projectweek/weken. Tijdens het trainingskamp focussen we gericht op discipelschap, cultuur, leiderschap, praktische sport en spel methoden, teambuilding, en zoveel meer.

Daarnaast kies je 1 of meerdere projectweken waarin je zelf sportief aan de slag gaat om het evangelie te brengen bij kinderen en/of jongeren. Er zijn in totaal 7 projecten verspreid over 5 weken. Deze projecten zijn altijd in samenwerking met een lokale partner organisatie of kerk. Ons doel is om hen te dienen in het doel om discipelen te maken in hun lokale context.

Door middel van een sportkamp of community outreach model proberen we met jongeren in contact te komen en relaties op te bouwen. Het Evangelie handen en voeten geven!

Elke deelnemer mag zelf kiezen hoeveel projectweken hij/zij wilt deelnemen.

Project 1: Genk
9 Juli tot 16 Juli

Wa make? Genk en sport zijn altijd met elkaar verbonden! Daarom zal SportQuest ook dit jaar weer een team afvaardigen in Genk, in samenwerking met de Paulus-gemeente. Tijdens dit bruisende sportkamp hebben de deelnemers elke dag de keuze uit drie sporten: Voetbal, Basketbal, en Dans. Daarnaast zorgen de meerdere avondactiviteiten voor geweldige herinneringen! Ben jij ook klaar om elke dag aan de slag te gaan met meer dan 60 jongeren? Schrijf je dan nu in voor de projectweek in Genk!

Locatie: Sporthal Kneipp, Kneippstraat Z-N, 3600 Genk.

Verantwoordelijke: Michiel Jacobs

Project 2: Gent
9 Juli tot 16 Juli

Na een geweldig eerste project afgelopen zomer, willen we ook dit jaar een team sturen naar Gent, in samenwerking met Evangelische gemeente De Rots. Onze focus ligt in de wijk Rabot. Ben jij geïnteresseerd om samen met ons elke namiddag jongeren te gaan ontmoeten en met hen te gaan sporten? Schrijf je in!

Locatie: wijk Rabot – vanuit De Rots, Vierweegsestraat 54, 9000 Wondelgem

Verantwoordelijke: Paul Van Meerssche

Project 3: Antwerpen Bijbelhuis
16 Juli tot 23 Juli

Gedurende dit project zullen wij het Bijbelhuis helpen door het organiseren van sportactiviteiten op de lokale pleintjes van 2060. Het Sint-Jansplein en het Stuivenbergplein zijn de twee voornaamste plekken waar ons team actief zal zijn. Vanaf maandag namiddag tot vrijdag namiddag zullen wij naar de pleintjes trekken en daar de jongeren ontmoeten en met hen sporten. Daarnaast willen wij ook de vele jongeren verwelkomen in het Bijbelhuis voor leuke activiteiten naast het sporten. Elke namiddag komen we samen aan het Bijbelhuis en vertrekken we samen naar de veldjes.

Locatie: Bijbelhuis, Antwerpen

Verantwoordelijke: Ernst Van Velzen

Project 4: Antwerpen Grijze Kat
16 Juli tot 23 Juli

In Noord-Antwerpen is een heel gezellig plein genaamd het Damplein. Dit is de plek waar we de Grijze Kat tegenkomen. De Grijze Kat is een vzw gericht op minderbedeelde mensen en de lokale jeugd. Op het leuke pleintje zullen we elke dag vanaf zondag Multisport en basketbal aanbieden voor de kinderen en jongeren van de buurt.

Dit jaar willen we nog een grotere stap nemen in het dienen van minderbedeelde mensen.

Locatie: Grijze Kat VZW, Damplein 12, 2060 Antwerpen

Verantwoordelijke: Jo Dries

Project 5: Geraardsbergen
23 Juli tot 30 Juli

Geraardsbergen is voornamelijk bekend voor zijn mattentaarten en de Muur, maar dit stadje in de Vlaamse Ardennen is ook een plek waar SportQuest al vele jaren actief is. Het lokale sportpleintje “De Plage” zal ook dit jaar weer bruisen van energie door de komst van ons SportQuest team.  Een voetbalkooi, basketringen, en een groot skatepark maken van De Plage “the place to be” voor alle jongeren van de stad, en wij willen ze ontmoeten.

Locatie: De Plage, Guilleminlaan Z/N, 9500 Geraardsbergen

Verantwoordelijke: Marc Allemeersch

Project 6: Brakel
30 Juli tot 6 Augustus

Als je op zoek bent naar een groep jongeren die enthousiast zijn voor SportQuest, dan moet je niet verder zoeken dan SportQuest Brakel. Meer dan 50 jongeren komen er dagelijks naar ons kamp in hun meest gekke outfits om de challenge van de dag te kunnen winnen. Het is een multisport kamp dus zal er elke dag een mix zijn van georganiseerde sporten en vrije sport momenten. Naast de sportmomenten zijn er ook heel veel leuke randactiviteiten zoals een worship avond en een barbecue met hamburgers.

Locatie: Sporthal De Rijdt, Jagersstraat 64, 9660 Brakel

Verantwoordelijke: nog niet bekend

Project 7: NIEUW! Maldegem
13 Augustus tot 20 Augustus

Dit is een nieuw project, nog volop in de maak! Binnenkort meer informatie beschikbaar over sportopties.

Locatie: Karrewegel 47, 9990 Maldegem

Verantwoordelijke: Kris Tavernier

Data & Inschrijvingen