Ideeënplein

Nog geen stemmen

Juist nu! Weggeefactie

Mar10e
Bijeenkomst: Gemeente activiteit, Gezin, Zondagschool
Thema: Gratis boeken ter inspiratie en bemoediging

Nu het coronavirus de wereld bezighoudt, kinderen thuis zitten en op bezoek in het rusthuis niet mag, komt het Bijbelgenootschap met een weggeefactie.

Er is keuze uit drie bijbeluitgaven, die mensen kunnen aanvragen voor zichzelf, de kinderen of voor kwetsbare of eenzame bekenden.

Kinderuitgaven en Psalmen

Twee van de boeken zijn voor kinderen. Het derde boekje is een editie van de Psalmen:

• De Samenleesbijbel Junior: 14 stappen. Deze uitgave is bedoeld voor kinderen van 4-7 jaar en bevat Psalm 23, het verhaal over Jesaja die droomt van vrede, de Bergrede van Jezus, het Paasverhaal en tien andere verhalen. Naast de bijbelverhalen staan opdrachten, vragen en proefjes.
• Het Lucas-evangelie uit de Samenleesbijbel. Dit boekje is bedoeld voor kinderen van 8-12 jaar. Het bevat verhalen over Jezus, waaronder het paasverhaal. Er staan creative opdrachten bij, waarmee kinderen de betekenis van de verhalen kunnen ontdekken. Ook zijn er tips over hoe je thuis Pasen kunt vieren.
• Psalmen Dichtbij, een uitgave van het boek Psalmen in de Bijbel in Gewone Taal. Naast de psalmtekst staan vragen, die bedoeld zijn om je te helpen om uit deze bijbelse gedichten rust, vertrouwen en hoop te putten.

Bovenstaande tekst is overgenomen van de website van het Bijbelgenootschap. De boekjes zijn gratis, maar een gift is welkom! Alle informatie en de uitgangspunten vind je terug op https://www.bijbelgenootschap.nl/juistnu/

Aan wie zou jij graag een bemoediging sturen? Laat het hieronder weten in de reacties!

NB: respecteer de privacy van degene aan wie je stuurt, door te omschrijven (mijn opa) of initialen te gebruiken en geen volledige namen. 

Geef een reactie