Ideeënplein

Nog geen stemmen

Lege stoel

dennis
Bijeenkomst: Club, Gezin, Kamp, Zondagschool
Thema: ijsbreker

Situatie

Je jeugdgroep werd verplaatst naar het kleine lokaal aan de andere kant van de kerk. Iedereen zit wat ongemakkelijk te wezen en je zoekt een manier om in die kleine ruimte de sfeer te doen opbloeien.

Oplossing

Laat iedereen in een kring gaan zitten, de stoelen naar binnen gekeerd. Kies iemand uit om in het midden van de kring te gaan staan. Zo komt er een stoel vrij. De persoon die in het midden zit, moet proberen op de lege stoel te gaan zitten, maar dit kan niet zomaar worden toegelaten natuurlijk.  De persoon voor wie die lege stoel aan de linkerkant staat, zal namelijk ook proberen op die stoel te gaan zitten. Zo komt zijn stoel vrij, waarna de persoon ernaast ook gaat opschuiven. Zo krijg je een bende tieners die met de klok mee van stoel veranderen, terwijl in het midden iemand als een kip zonder kop rondloopt. Als die persoon uiteindelijk een lege stoel weet te bemachtigen, moet degene die niet op tijd doorschoof, in het midden gaan staan.

Uitbreiding

Voor dit spel gebruik je liefst stoelen zonder leuningen om kleerscheuren en blauwe plekken te voorkomen. Als je het spel wat langer wil laten duren, of ingewikkelder wil maken, kan je op een bepaald moment aangeven dat de draairichting veranderd moet worden. 

Geef een reactie