vanaf 18 jaar

2023

9 september
23 september
6-8 oktober
21 oktober
17-19 november

Lesdagen

ETF Leuven
Sint-Jansbergsesteenweg 97
Heverlee

Lesweekends

Domein Roosendael
Rozendaal x
Sint-Katelijne-Waver

Rebecca Cauwels

GA VOOR MEER

Doe jij kinder- of jongerenwerk met hart en ziel? Kriebelt het om op een kamp, lokaal kinder- of jongerenwerk meer verantwoordelijkheid te dragen? Dan is deze hA!-cursus je op het lijf geschreven! Lokaal jeugdwerk of landelijke kampwerking: Jij kiest waar jouw passie ligt!

Door thema’s aan te snijden die essentieel zijn voor jouw nieuwe (eind)verantwoordelijkheden, wilt de hA!-cursus je aanscherpen voor het coachen van een groep leiding als teambegeleider. We leren alles over werken in teams, programmaopbouw, conflicthantering, ontspanning en nog veel meer. Na een succesvolle theoretisch gedeelte en stage, ontvang je van ons het officieel attest ‘Hoofdanimator in het jeugdwerk’ van de Vlaamse overheid.

VOOR WIE?

  • Je bent 18 jaar of ouder bij de start van de cursus
  • Je hebt ongelooflijk veel zin om nog meer van jezelf te geven tijdens kampen, jaarwerking of eendaags activiteiten
  • Je bent in het bezit van het attest “Animator in het jeugdwerk” of hebt sinds je 16 jaar werd al meer dan 100 uur ervaring in het jeugdwerk.

INHOUD

Tijdens deze cursus gaan we verder in op specifieke thema’s die essentieel zijn voor jouw nieuwe verantwoordelijkheden. Waar de animatorcursus meer focust op je vaardigheden als begeleider, gaat het in de hA!-cursus om het coachen van een groep leiding als teambegeleider.

RESULTAAT

Na het volgen van de hA!-cursus van 52 uur en een geslaagde stage van 50 uur ontvang je van ons het officiële attest ‘Hoofdanimator in het Jeugdwerk’ erkend door de Vlaamse overheid.

!! OPGELET: om het attest te kunnen behalen ben je verplicht om de volledige 52 uur van het theoretische gedeelte aanwezig te zijn. Houd hier rekening mee als je je wil aanmelden !!

DATA & INSCHRIJVINGEN

Opgelet: om interactiviteit, persoonlijke coaching en kwaliteit te bevorderen is het aantal deelnemers beperkt tot 20!
Bij annulering vóór 1 juli 2023 worden € 30 administratiekosten afgehouden, nadien wordt slechts de helft van het cursusgeld teruggestort.
In onderstaande prijs is het verblijf, maaltijden, verzekering, gediplomeerde begeleiding, materiaal en een cursus inbegrepen.

ALGEMENE INFO

LEDENKORTING

Ben je een EJV-lid? Dan wordt automatisch een ledenkorting van 50 euro toegepast op de bovenstaande prijs. Alweer een goede reden om lid te worden van het EJV.

SUBSIDIES EN SOCIALE KORTING

  • Deze cursus is erkend door de Vlaamse overheid. Daarom kan je bij sommige steden en gemeenten een tegemoetkoming aanvragen voor het volgen van de cursus. Deze wordt gewoonlijk pas betaald na het behalen van het attest. Vraag er naar bij je plaatselijke jeugddienst of jeugdraad.
  • Ook heel wat kerken, organisaties of kampen zijn bereid om jou financieel te ondersteunen. Vraag aan de leiding wat de mogelijkheden zijn binnen jouw kerk, organisatie of kamp.
  • Gezinnen met lage inkomens kunnen een beroep doen op een sociale korting van het EJV, neem hierover contact op met onze diversiteitsmedewerker, diversiteit@ejv.be.