Vanaf 16 jaar

Nog te bepalen

CPC

Tervuursesteenweg 194C
3001 Heverlee

Verantwoordelijke

Evelien Van Geel

evelien.vangeel@ejv.be

Ben je kinder- of jongerenwerker? Dan ben je vast al eens in aanraking gekomen met verhalen rond pijn, verdriet, twijfel, angst, onzekerheid, … Het is niet altijd makkelijk om te weten hoe je op een goede manier in gesprek kan gaan hierover. Daarom wil de cursus KJP je de nodige handvaten aanreiken!

KJP, kort maar krachtig. Maar voor wat staat het eigenlijk?
De term staat voor kinder- en jongerenpastoraat, een vijfdaagse cursus aangeboden door Chris België in samenwerking met het EJV. Er wordt ingegaan op de basisprincipes van het pastorale werk, maar ook enkele zeer actuele thema’s die leven bij de kinderen en jongeren komen aan bod.

Aan de hand van tussentijdse huiswerkopdrachten willen we jullie stimuleren om jullie echt te verdiepen in de thema’s en ook al toe te passen in de dagelijkse praktijk.

We gaan samen op een interactieve manier op zoek naar hoe we de rots in de branding kunnen zijn voor kinderen en jongeren. Niet enkel zitten en luisteren dus!

DE PIJLERS VAN KJP

De cursus rust op 3 pijlers. Elke cursusdag wordt opgebouwd aan de hand van deze vaste waarden:

De Bijbel centraal als grootste wijsheidsbron

We geloven dat de Bijbel door God gegeven is als handleiding, levensgids en instrument dat ons hoop en perspectief biedt.

Aanleren van pedagogisch-pastorale principes

Kinderen en jongeren zijn in volle ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om te kunnen aansluiten op de leefwereld van kinderen en jongeren. Daarnaast bekijken we handvaten en bestaande werkvormen om in gesprek te gaan over moeilijke thema’s met kinderen en jongeren en hen gepast te kunnen helpen en begeleiden. We nodigen experten of ervaringsdeskundigen uit om over specifieke thema’s te komen spreken.

Aandacht voor zelfzorg

Als jeugdwerker neem je jezelf mee in hoe je met jongeren praat, speelt, bezig bent. Iedereen heeft reeds bepaalde levenservaringen en is daardoor gevormd. Als het gaat over moeilijke thema’s, is het goed om jezelf bewust te zijn van je eigen gedachten, behoeften, ervaringen alvorens kinderen & jongeren te begeleiden. Er is daarom een grote plaats voor zelfreflectie.

DATA & LOCATIE

KJP is een 2-jarige cursus en gaat weer door vanaf 2022-2023. Je schrijft je per jaar in en krijgt je attest na het tweede jaar.

CPC
Tervuursesteenweg 194C
3001 Heverlee

PRIJS

Het inschrijvingsgeld bedraagt 90 euro voor EJV-leden en niet-EJV-leden.

Er is ook een bijkomende kost van +/- 50 euro voor de aanschaf van verplichte literatuur.

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je heel eenvoudig hieronder (klik op ‘Inschrijven’).

Let op! Om interactiviteit, persoonlijke begeleiding en kwaliteit te bevorderen is het aantal deelnemers beperkt. Dag en uur van inschrijving = je plaats op de deelnemerslijst (of wachtlijst).

DATA & INSCHRIJVINGEN