Ge-plant zijn als jeugdwerker, hoe doe je dat?!

Je werkt in je kerk, op kamp, thuis of op school met kinderen of jongeren? Dan is deze dag voor jou! 

Tijdens deze Kinder- en Jongerenwerkersdag brengen we kinderwerkers, jongerenleiding én kampleiding samen voor een dag vol inspiratie, bemoediging en vorming.

Je mag je verwachten aan inspirerende workshops, bemoedigende sprekers, een lekkere lunch en een grote funfactor.

Leiding
van alle leeftijden

19/02/2022

19/03/2022

ETF

Sint-Jansbergsesteenweg 97
3001 Heverlee

EK De Hoeksteen

Potijzestraat 69
8900 Ieper

Verantwoordelijke

Evelien Standaert
evelien.standaert@ejv.be

Jongeren zijn eikels, help jij hen planten?

Rebecca Cauwels, EJV

Kinderen en jongeren zijn eikels! Niet vanwege hun gedrag, maar vanwege het potentieel dat in hen zit. Kinderen bezitten het potentieel om grote stevige eikenbomen te worden. Wat jongeren nodig hebben is leiding die met toewijding eikeltjes plant en water geeft, zodat God hen kan laten groeien.

Tijdens de Kinder- en jongerenwerkersdagen van 2022 ga ik samen met jullie dieper in op dit thema. Ik? Ik ben Rebecca. Ik werk als coach en trainer bij het EJV en op heel wat andere plekken in België en Nederland. Mijn hart klopt voor Gods kerk en de volgende generatie. Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten in Leuven of Ieper!

Gepot of geplant?

Erwin Lieftink, Evangelische Gemeente De Burg

Ben jij als leider gepot? Is je pot groot genoeg of laat je je klein houden door de omgeving waarin je je bevindt?

En wat zou er gebeuren als je toch, eerder… ge-PLANT zou zijn? Ge-plant aan waterstromen.

WORKSHOPS

Ge-plant doorheen de eeuwen

Kinderen en jongeren in de kerk, hoe ging dat vroeger eigenlijk? Dr. Raymond Hausoul neemt je mee doorheen de eeuwen tot aan de eerste kerk om samen te ontdekken hoe kerk-zijn ook echt samen kan.

Ontwerp een visie voor je kinderwerk

Welke plaats hebben kinderen in de kerk? En wat hebben zij nodig om stevig geplant te zijn en gevoed te worden? Berdienke Kouwen neemt samen met jullie je lokale kinderwerk onder de loep en geeft een platform voor interactie en creativiteit.

Boom, struik of potplant? Kinderwerk voor elke leerstijl

Niet elk kind houdt van kleuren, knutselen, of een verhaaltje luisteren. Hoe maak je je kinderles interessant voor elke leerstijl? Martine van Houten geeft je verschillende interessante insteken voor alternatief kinderwerk!

Relaties: water, mest en liefde

Jongeren en relaties, hoe ga je er als leiding mee om? Bethesda geeft je praktische handvaten om jongeren te helpen om die prille liefdesrelaties te koesteren en te bemesten zodat ze op een goede manier kunnen groeien.

Vrucht dragen in je buurt: outreach onder jongeren

Henri Menheere stampte enkele jaren geleden samen met enkele enthousiaste vrijwilligers zijn eigen buurtwerking Be You uit de grond. Vanuit zijn geloof en passie zet hij zich dag en nacht in voor hen. Maar hoe raak je écht hun hart?

Jonge leiders planten en verzorgen

Jonge leiders inschakelen kan niet zonder hen de grootste zorg en ondersteuning te geven. In deze workshop geven je tips en inspiratie over hoe je in gesprek kan gaan met jonge leiders.

Vrucht dragen in je buurt: evangelisatie onder kinderen

Zaadjes planten in het hart van kinderen, dat is de missie van IKEG. Ze vertellen vol enthousiasme voor Gods hart voor kinderen en hoe jij er zelf ook aan kan beginnen om kinderen het evangelie te vertellen.

Planten met Lev

Corien Rietberg toont je hoe je jeugdwerk kan aanpakken met Lev! Ze stelt je haar praktische methode “Jeugdwerk met Lev” voor en combineert geloofsopvoeding met het opbouwen van diepgaande relaties.

Laat het gras maar groeien: evangelisatie op het sportveld

Sport heeft de ongelofelijke mogelijkheid om mensen samen te brengen, maar zeer vaak is dit nog een onbekende piste voor kerken of organisaties. Sportquest neemt je mee in hun wereld van discipelschap door sport heen.

De grond waarin jongeren groeien

De leefwereld van jongeren lijkt op die van volwassenen maar is toch echt anders! Corien Rietberg neemt je mee doorheen een nieuwe wereld en inspireert je om jongeren te leren kennen in hun eigen habitat.

DATA & LOCATIE

De kinder- en jongerenwerkersdagen bieden 2 keer hetzelfde programma maar op een andere locatie.
Kies de datum en/of locatie die het best past.

  • 19/02 in Leuven
  • 19/03 in Ieper

PRIJS

De kinder- en jongerenwerkersdag kost 30 euro voor niet-EJV-leden. Leden krijgen een ledenkorting en betalen slechts 22,5 euro. De korting wordt automatisch verrekend bij het inschrijven.

Inbegrepen:

  • 2 topsprekers
  • 2x een workshop naar keuze
  • Lunch en drank doorheen de dag
  • een handige goodiebag
  • héél veel leuke contacten

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je heel eenvoudig hieronder (klik op ‘Inschrijven’).

Als je lid bent van het EJV (of al een eerdere inschrijving deed) worden je gegevens aangevuld en eventuele kortingen automatisch toegepast.

COVID-19

In verband met de coronamaatregelen vallen we onder de jeugdwerkregels, dat wil zeggen: tot maximum 80 deelnemers (geen covid-safe ticket nodig) en als je afstand kan houden kan het mondmasker uit.

DATA & INSCHRIJVINGEN