Kinder- & jongerenwerkersdagen 2024

De kinder- en jongerenwerkersdagen 2024 staan helemaal in het teken van het onderzoek dat we als EJV afgelopen schooljaar deden naar de verlangens die jongere generaties hebben voor de kerk.

In de voormiddag dompelen Rebecca Cauwels en Jilly Cuyvers je onder in een inspiratiesamenkomst. Voor en na de lunch is er een uitgebreid workshopaanbod. Tijdens de slotsamenkomst leiden Danilo & Friends de aanbidding en spreekt David Iboma (Bijbelhuis) over “wel hier, ni van hier”.

Speciaal om jonge leiding aan te moedigen ook te komen genieten van wat deze dag te bieden heeft geven we 50% korting aan iedere deelnemer van 21 jaar of jonger.

Logo ni van hier jaarthema

Leiding
van alle leeftijden

2 maart 2024

16 maart 2024

ETF

Sint-Jansbergsesteenweg 97
3001 Heverlee

De Rots

Vierweegsestraat 54
9000 Wondelgem

Verantwoordelijke

Rebecca Cauwels
rebecca.cauwels@ejv.be

Ochtendprogramma

met Jilly Cuyvers & Rebecca Cauwels

Via de EJV Podcast, ons leidersmagazine of één van onze regioavonden is de kans groot dat je al gehoord hebt over  “Jongeren zijn van Jupiter”. Een onderzoek dat op zoek gaat naar de redenen en oplossingen voor kerkverlating onder Vlaamse jongeren.

Tijdens het ochtendprogramma duiken Jilly Cuyvers en Rebecca Cauwels nog eens in dit onderwerp. Vanuit de diepe verlangens van jonge mensen brengen ze samen met een jongerenpanel en enkele ervaringsdeskundigen een waaier aan concrete manieren om te bouwen aan een kerk voor alle generaties.

Meer over het onderzoek?
Beluister alvast onze podcast 
Lees meer 
Of bestel ons magazine

Middagprogramma

Bij aankomst kies je twee workshops uit ons aanbod die je graag wil volgen. Eén workshop volg je voor de lunch en eentje erna. Wist je trouwens dat wij de lunch voorzien?

Na de twee workshops komen we opnieuw allemaal samen voor de slotsamenkomst. Daarin nemen Danilo La Monaca & friends ons mee in een tijd van aanbidding.

Daarnaast zal David Iboma spreken over het thema ‘Wel hier, ni van hier’. Het is niet altijd evident om een kinderwerker te zijn, het is niet vanzelfsprekend om het beste van jezelf te geven als tienerwerker, het is vaak lastig om leiding te nemen in de kerk. Toch zijn we hier, toch ben je hier, geplaatst met een reden.

David Iboma is ex-profvoetballer en momenteel jeugdwerker in het Bijbelhuis (Antwerpen). In de hele wijk legt hij contacten met jongeren van heel verschillende achtergronden. Hij heeft een grote passie om alle soorten mensen bij Jezus te brengen en ook met elkaar te verbinden. Laat je inspireren!

Vul je programma aan met 2 workshops:

Bijbelstudies voor hier en nu

Hoe geef je een Bijbelstudie die het hart van de Bijbel en het hart van jongeren raakt? In deze workshop reikt theoloog en jeugdwerker Samuël je een aantal principes aan waarmee zowel nieuwe als ervaren leiding aan de slag kan. De nadruk ligt op de toepassing van een Bijbelgedeelte op het leven van vandaag. 

De leefwereld van kinderen

De wereld van kinderen is groter dan ooit, ze krijgen steeds vroeger toegang tot het internet met al haar mogelijkheden, kansen en uitdagingen. Wat leeft er nu eigenlijk echt bij kinderen? In deze workshop neemt Sarah ons mee in de hoofden van kinderen anno 2024. 

Ruimtezoekers: Ruimte voor twijfel

Uit onderzoek blijkt dat jongeren zich in de kerk niet veilig genoeg voelen om geloofstwijfels te uiten. Toch is twijfelen en vragen mogen stellen een belangrijk onderdeel van geestelijk groeien. In deze workshop neemt Maarten je mee in hoe geloofstwijfel eruit kan zien en geeft hij handvaten om samen op weg te gaan met twijfelende jongeren. 

Lego, bouwstenen voor kinder- & jongerenwerk

Lego komt van de Deense woorden leg & godt, vertaald als speelgoed. Hoe kunnen we deze tijdloze blokjes inzetten in het kinderwerk; als naverwerking bij een Bijbelverhaal of als gespreksstarter voor een vertelmoment? Welkom in deze praktische workshop van Robrecht.

Kleuterwerk van hier en nu

Meestal krijgt kleuterwerk geen specifieke aandacht, toch is het echt verschillend van kinderwerk. Hoe kan je het hart van kleuters bereiken met de liefde van Jezus? In deze workshop kijken Sarah en Ulika uit Kortessem naar de ontwikkeling van kleuters en geven ze je creatieve ideeën om praktisch mee aan de slag gaan.

Jong leiderschap in de kerk

Hoe kan je de principes uit onderzoeken als ‘Growing Young’ en ‘Jongeren komen van Jupiter’ nu echt concreet gaan toepassen in je kerk? Marjan ging je voor in de Pauluskerk van Genk en denkt vanuit haar ervaring graag met je mee over de vraag hoe je kinderen en jongeren al van jongs af aan serieus kan nemen en kan betrekken in leiderschap binnen de kerk. 

Kinderwerk van hier en nu

De boodschap van de Bijbel blijft altijd relevant, de vraag is hoe wij onze aanpak even pakkend kunnen maken zodat kinderen een liefde voor Gods woord ontwikkelen? Ervaren kinderwerkers Josefien & Hanne-Laure uit Lokeren nemen je mee in een workshop boordevol praktische inspiratie en creativiteit in het werken met kinderen van de basisschool. 

Jongeren zijn ni van hier: Jongerencultuur

Heb je het gevoel dat jongeren van een andere planeet komen? Ben je benieuwd wat er zich in hun hoofd afspeelt en met welke dingen ze geconfronteerd worden? In deze workshop maak je kennis met de planeet van jongeren en leer je wat jij voor hen kan betekenen.

Leven in het hier en nu: Groepsdruk

We zijn niet van deze wereld, maar wel in deze wereld – met een missie. Hoe kunnen we de kinderen en jongeren uit onze groepen helpen om te durven zijn wie ze zijn? Hoe kunnen we hen ondersteunen om Jezus te laten zien op de plekken waar ze komen, om een ambassadeur te zijn in deze wereld?

DATA & LOCATIE

De kinder- en jongerenwerkersdagen gaat twee keer door. Het programma is hetzelfde, datum en locatie zijn verschillend. Kies de datum en/of locatie die het best past.

  • 2 maart in Leuven (ETF)
  • 16 maart in Gent (De Rots)

Bij aankomst kan je je aanmelden voor de workshops, wie eerst komt heeft eerste keuze. Elke workshop heeft een maximum aantal deelnemers, kom dus op tijd (vanaf 9:30). Het programma loopt van 10u tot 16u30.

PRIJS

De kinder- en jongerenwerkersdag kost € 35. EJV-leden krijgen €10 korting. Daarnaast voorzien we dit jaar 50% korting voor deelnemers van 21 jaar of jonger.

Inbegrepen:

  • Twee topsprekers
  • Twee workshops naar keuze
  • Lunch, drankjes en versnaperingen
  • Héél veel leuke contacten

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je heel eenvoudig hieronder (klik op ‘Inschrijven’).

Bij annulering t.e.m. 1 week voor de start van de activiteit rekenen we een administratieve kost van €10. Bij annulering binnen de week voor de activiteit rekenen we het hele bedrag aan. Bij het voorleggen van een ziekteattest wordt enkel de administratieve kost van €10 aangerekend. Voor vragen hierover kan je terecht bij boekhouding@ejv.be

DATA & INSCHRIJVINGEN