LEV! Weerbaarheidstraining

LEV! geeft je LEF

Lev betekent 'hart' in het Hebreeuws, het is de essentie van wie je bent als mens.. Spreuken 4:23 vat de kern van het weerbaarheidsprogramma samen: 

Bewaak je hart beter dan alle andere dingen. Want in je hart is de bron van het leven.

We geloven dat God ons de grootste wijsheid wil geven en ons zo wil beschermen en helpen om goede keuzes te maken. Doorheen de leukste werkvormen ontdekken tieners zelf hoe ze bewuste keuzes kunnen maken en doelbewust in het leven te staan. 

LEV! is er voor jeugdgroepen

Het tweedaags weerbaarheidsprogramma daagt tieners uit om na te denken over wie ze zijn, waar ze voor staan en waar ze naartoe willen. Het is ideaal voor jeugdgroepen door zijn interactief en teambondend karakter. Het daagt je jongeren uit om doelgericht om te gaan met keuzes.

Praktisch

Optie 1: 2 medewerkers komen het programma draaien in je jeugdgroep: €50 (huur materiaal) + €15/deelnemer

Optie 2: Lokale jeugdleiders draaien het programma zelf: €50 (huur materiaal)
voorwaarde: jeugdleiders hebben de LEV! Trainingsdag gevolgd & al eens een programma meegedraaid

LEV! is er voor scholen

De weerbaarheidstraining is dé ideale manier om lagere school kinderen voor te bereiden op de stap naar het middelbaar. Ze mogen steeds meer keuzes zelf gaan maken en mogen meer en meer gaan ontdekken wie ze zijn en hoe ze hun leven willen invullen. Goede, gezonde keuzes zijn hierbij cruciaal.

Praktisch

2 volledige lesdagen + 1 ouderavond

2 LEV!-medewerkers komen het volledige programma draaien in de klas

Prijs aan te vragen via lev@ejv.be

LEV! is er voor jeugdleiders

Om deze cursus te kunnen doorgeven aan kinderen en jongeren is het belangrijk om te weten hoe de cursus werkt en hem zelf al voor een groot stuk beleefd te hebben. Daarom organiseren we doorheen het jaar een aantal trainingsdagen. Je maakt je kennis met het interactief programma en wordt je warmgemaakt om er zelf mee aan de slag te gaan in je eigen jeugdgroep.

Wil je graag dat een trainingsdag in jouw buurt of in jouw gemeente doorgaat?

neem contact op met Beate Verbruggen

beate.verbruggen@ejv.be