Nieuws

Black Out

TienerwerkJongerenwerk

We kennen het... je ligt nog heerlijk te snoozen in je bed en één van je ouders maakt je wakker, veel te vroeg! Het is zondagmorgend, dus je gaat mee naar de kerk. Geef toe, soms blijf je liever lekker stinken in je bed tot 's middags. Maar hey! Je hebt een keuze, een vrije wil. 

Veel christenen over heel de wereld hebben die keuze niet. Ze worden verboden om als christenen samen te komen en om de Bijbel te lezen. Doen ze dat wel en worden ze betrapt? Dan worden ze vervolgd, gevangen genomen en soms zelfs gedood.

Open Doors helpt deze christenen en organiseert een actie om geld in te zamelen, zodat hun medewerkers de vervolgde christenen beter kunnen helpen door ondersteuning te bieden en Bijbels uit te delen en om hen te bemoedigen!!

Wij kunnen wel iedere zondag lekker naar de kerk, maar we kunnen ook iets doen voor de mensen die dat niet kunnen. Organiseer daarom met je jeugdgroep een Black Out actie.

Voor een bepaalde tijd gaan jullie volledig offline. Geen smartphones, televie, internet, niets...

In de plaats organiseer je een activiteit waarmee je geld kunt inzamelen; Broodjesverkoop, pannenkoekenslag, spaghetti avond...Of je vraagt mensen (vb. mensen uit je kerk) om jullie te sponsoren tjidens de Black out actie terwijl jullie offline gaan en een activiteit organiseren rondom dit thema.

Plan deze activiteit alvast in voor het komende jeugdjaar vanaf september en registreer jouw jeugdgroep via blackout@ejv.be. De eerste 3 inschrijvingen maken kans op een Black out pakket dat jullie kan ondersteunen tijdens de actie.

Oh ja! Geen inspiratie voor een activiteit?

We bieden namelijk een uitgebreide spelfiche aan van een Escape Room, die je volledig zelf kunt naspelen in je jeugdlokaal! Ga snel kijken op https://ejv.be/escape-room-petrus-de-gevangenis

Geef een reactie