Nieuws

BLOG - Een bezorgde moeder over de toekomst van onze kinderen

Vormingen

Dit is mijn gezin. Mijn man Johan, ik en ons zoontje Benjamin van 17 maanden oud. Hoe heerlijk zorgeloos is de kleine man zijn leventje nu, maar wat ben ik bezorgd wanneer hij ouder wordt!

Wat zou ik hem graag beschermen tegen de verleidingen die zich in de wereld verborgen houden. Wat wil ik graag dat hij goede keuzes maakt in zijn leven en steeds dicht bij God blijft wandelen. Maar, als ouder kan en doe ik dat niet alleen. Benjamin groeit op in een omgeving met biologische familie, maar ook een kerkelijke familie. Mensen die hem zullen vertellen over God, hem zullen onderwijzen en hem zullen terechtwijzen als het nodig is. Ook deze mensen zijn enorm waardevol in het leven van onze kinderen om hen op het juiste pad te houden en stevig in hun schoenen te laten staan met Jezus als fundament. Ik ben God elke dag dankbaar voor deze prachtige personen in ons leven!

Daarom draag ik het weerbaarheidsprogramma LEV! dan ook een zeer warm hart toe! Toen ik vier jaar geleden voor Chris België begon te werken, vond ik dit programma echt geweldig om te leren kennen! Een programma met Bijbelse principes als fundament en fun verzekerd tijdens de uitvoering door het groot aantal ludieke spel- en werkvormen. Een programma dat zijn doel niet miste en steeds raakte waar ik het ging geven. Een programma dat de kinderen doet nadenken over wie ze zijn en welke keuzes ze (willen) maken en hoe Jezus hierbij te betrekken. Een programma dat emoties losmaakt, banden smeedt en problemen oplost. Een programma dat levens doet veranderen.

Op 27 april 2019 komt er nieuwe trainingsdag aan om kennis te maken met het programma en het zou fantastisch zijn als ik mijn enthousiasme kan delen met anderen en kan zien hoe de kerkelijke familie van onze kinderen steeds meer groeit en zich ontplooit ter ondersteuning van hen! Meer informatie en inschrijven kan hier. Om de dag vlot te laten verlopen en iedereen de kans te geven om met het programma aan de slag te gaan, is het aantal plaatsen beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap!Evelien Van Geel

Ik ben Evelien, geboren en getogen in Limburg en ondertussen 30 lentes jong. Ik werk sinds september bij het EJV als deel van het EHBjo-team en ben ik tevens verantwoordelijk voor alles wat met pastoraat, weerbaarheid en integriteit te maken heeft. Daarnaast werk ik ook al enkele jaren als coördinator bij Chris België. Wat vind ik het heerlijk om mee te bouwen aan Gods Koninkrijk!

Geef een reactie