Nieuws

BLOG - Heel de dag in mijn gedachten...

              Hoe lief heb ik uw wet, heel de dag is hij in mijn gedachten. Psalm 119:97

Zou je het fijn vinden als je alles mocht doen wat je wilt? Als er helemaal geen regels zouden zijn? Zou je dan heel blij zijn? Of kun je dan niet kiezen en word je ontevreden?

Als je gelukkig wilt zijn, dan heb je regels nodig. God heeft ons de regels gegeven waardoor we gelukkig kunnen zijn. Misschien denk je bij het woord ‘wet' alleen aan moeten. Maar de wet van God is anders. Het is zoals God het zegt in Psalm 32:8: ‘Ik geef inzicht en wijs de weg die je moet gaan. Ik geef raad, op jou rust mijn oog.’

God ziet jou en wil jou helpen. Hij spreekt tot je, wil jij luisteren?

Ooit kreeg Jozua de opdracht om het volk Israël te leiden. Hij moest het land Kanaän veroveren. Een land waarin sterke volken woonden en zelfs reuzen. God beloofde bij hem te zijn. Maar hij gaf Jozua ook een opdracht: Houd je altijd aan de wet en wijk er op geen enkele manier van af, opdat je in alles wat je doet zult slagen (Joz 1:7). God zegt zelfs: Leg dat wetboek geen moment terzijde en verdiep je er dag en nacht in (vers 8). Een van de vruchten van de Geest is geluk. Wil jij dat echte geluk ervaren? Ken dan de woorden van God. Hij geeft geen bevelen die jij moet uitvoeren.

Hij spreekt je aan, Hij bemoedigt je. Het enige wat God van je vraagt is dat je naar Hem luistert en zijn woorden gelooft (Gal 3:5).

Ga op ontdekkingstocht in Gods woord en ontdek hoe Hij jou wil helpen. Ontdek wat Hij tegen jou wil zeggen. Je kunt veel boeken lezen over God, maar er is maar een boek van God: Hij leert je hoe je goed kunt leven (Ps 32:8). Alle beloften van God zijn er voor jou door Jezus (2 Kor 1:20). Hij werkt in je als je luistert en gelooft (Gal 3:5). Hij leert je wat echte liefde is (1 Kor 13:4-7). Je hoeft niet te stressen over morgen (Mat 6:34). Je hoeft je niet druk te maken over wat anderen van je kleren vinden (Mat 6:25). Je mag je angst aan God geven, want Hij zorgt voor je (1 Pet 6:7), Hij is bij je (Joz 1:9) En denk je dat een ander beter is dan jij? Weet dan dat er geen verschil is (Rom 3:22-24). Hebben anderen een oordeel over jou? Weet dan dat God dat niet doet (Rom 8:1). En houd je van sporten, vergeet dan niet je geloofsleven (1 Tim 4:8).

Dit zijn een aantal teksten die God tot jou spreekt. Leer zijn woorden van buiten, schrijf ze op, leg ze naast je bed en lees ze als je opstaat. Zorg ervoor dat je er altijd naar kunt luisteren wanneer je Gods hulp nodig hebt. Laat ze altijd in je gedachten zijn. Hij geeft ze om ons te helpen. Ontdek hoe geweldig Gods advies is, zodat je ook kunt zeggen: hoe lief heb ik uw wet. Hoe meer je Zijn liefde ervaart hoe meer je van Zijn woord gaat houden.


Theo Westhuis 

Student aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) Leuven en voorzitter van Studentenvereniging PAAP 2018-2019. 

Geef een reactie