Coachingstrajecten Jongeren Komen van Jupiter

In 2023-2024 presenteerden we als EJV een uitgebreid onderzoek over kerkverlating onder Vlaamse jongeren. Heb je naar aanleiding van dit onderzoek het verlangen om met je kerk te bouwen aan een kerk met alle generaties? Dan ondersteunen wij jullie graag met een coachingstraject dat je helpt om de aanbevelingen van het onderzoek te implementeren in jouw werking. Op weg naar een kerk met en voor alle generaties!

DOWNLOAD infobrochure Coachingstrajecten

 

WIE?

De trajecten worden gratis aangeboden aan aangesloten EJV-afdelingen. De bedoeling is dat je als kerk een team samenstelt, bestaande uit minstens 4 en maximum 12 mensen, waaronder ten minste een kerkleider, kinderwerker en jongerenwerker. Verder is het wenselijk dat de groep een realistische afspiegeling van de gemeenschap is.

PRAKTISCH

Concreet leiden we vanuit het EJV vijf sessies van telkens twee uur, verspreid over een periode van ongeveer vier maanden. Na elke sessie krijg je een huiswerkopdracht om uit te voeren in je kerk ter voorbereiding van de volgende sessie. De sessies gaan door op een locatie naar jullie keuze, want voor dit mooie doel komen we graag bij jullie langs!

DOEL

Met dit coachingstraject willen we jullie ondersteunen, op weg naar een kerk met alle generaties. We begrijpen dat dit een hele zoektocht en uitdaging is, dus daarin ondersteunen we graag. Ons ultieme doel? Dat elke kerk of gemeenschap een representatie mag zijn van alle generaties. Hoe mooi zou het zijn om in Jezus’ lichaam alle leeftijden en generaties vertegenwoordigd te zien?!

 

INHOUD

Week 1 // Sessie 1: Kennismaking
In de eerste sessie leren we elkaar, het onderzoek en ieders motivatie om met dit onderwerp aan de slag te gaan, beter kennen.

Week 2-3 // Na deze sessie lees en/of beluister je enkele interessante materialen rondom kerkverlating onder jongeren.

Week 4 // Sessie 2: Dromen & verlangens
In deze sessie kijken we naar de verlangens van jongeren en brengen we in kaart in welke mate die dingen op dit moment al aanwezig zijn binnen de kerk.

Week 5-7 // Na deze sessie neem je een enquête af onder alle gemeenteleden waarin je polst naar wat zij belangrijk vinden in kerk zijn met alle generaties.

Week 8 // Sessie 3: Top 5
In deze sessie gaan we aan de slag met de top 5 die uit de bevraging naar boven is gekomen. We bedenken concrete acties voor elk van de vijf verlangens uit de top 5.

Week 10 // Sessie 4: Aan de slag
Op basis van de ideeën uit de vorige sessie werken we in deze sessie één, twee of drie ideeën verder uit.

Week 11-15 // Na deze sessie ga je aan de slag met de uitvoering van een aantal concrete acties binnen de gemeente.

Week 16 // Sessie 5: Terugkoppeling
In deze laatste sessie blikken we terug op de uitgevoerde acties. Daarnaast maken we een actieplan voor de langere termijn waar jullie zelfstandig mee verder kunnen.

 

AANMELDEN & VRAGEN

Overtuigd of toch nog vragen? Heb je interesse om dit coachingstraject door te laten gaan in jouw lokale afdeling? Contacteer Rebecca Cauwels via mail (rebecca.cauwels@ejv.be) of WhatsApp (0475/268748). Wil je deze info delen met anderen? Deel de link of de infobrochure hieronder: 

infobrochure EJV Coachingstrajecten