Nieuws

CORONAMAATREGELEN WERKJAAR 2020-2021

KinderwerkTienerwerkJongerenwerk

[Deze pagina wordt geüpdatet zodra er nieuwe informatie is. Laatste update: 26/01 om 20:00]


Voorlopig akkoord over jeugdwerkactiviteiten

De voorbije dagen werd er heel wat overleg gepleegd tussen de verschillende ministers sport, onderwijs en jeugd van ons land, over de verschillende gemeenschappen heen.
Het onderwerp: vrije tijdsactiviteiten voor kinderen en jongeren nu de Coronacijfers opnieuw minder goed worden.
 

Ze namen op dinsdag 26/1 een voorlopige beslissing. In de aanpassingen aan de maatregelen hieronder zitten verstrengingen, maar ook mogelijkheden voor onze jongeren.

De beslissing ligt er, maar is dus voorlopig, omdat ze nog moet worden goedgekeurd. Het overlegcomité komt later deze week samen om deze beslissing al dan niet goed te keuren. De exacte informatie over de in werking treding en meer modaliteiten komt later deze week online.

Wat wordt er voorgesteld?

Alle onderstaande maatregelen zijn dus onder voorbehoud van definitieve beslissing van het overlegcomité later deze week. 

Tot 12 jaar / -12

Jeugdwerkactiviteiten kunnen doorgaan voor groepen van 10 personen exclusief begeleidi

In krokusvakantie kunnen groepen  uit 25 personen personen bestaan exclusief begeleiding, daarbij is de stabiliteit van deze groep cruciaal.

Activiteiten vinden bij voorkeur buiten plaats. Activiteiten met hoge intensiteit(sport en spel) gaan in het bijzonder buiten door.

Het wordt ten sterkste aangeraden aan ouders en kinderen om max. 1 aanbod per week te kiezen

Alle andere geldende maatregelen rond deelnamevoorwaarden, hygiëne en activiteiten blijven gelden. Overnachting blijft dus verboden

Vanaf 12 tot 18 / -18

Jeugdwerkactiviteiten kunnen doorgaan voor groepen van 10 personen exclusief begeleiding

Hierop wordt geen uitzondering gemaakt in de krokusvakantie, de groepen blijven max. 10 personen.

Activiteiten gaan verplicht buiten door.

Jongeren kunnen niet samen een maaltijd nuttigen tenzij een individuele snack, er kan enkel individueel gebruik worden gemaakt van het sanitair.

Het wordt ten sterkste aangeraden om max. 1 aanbod per week te kiezen.

Alle andere geldende maatregelen rond deelnamevoorwaarden, hygiëne en activiteiten blijven gelden. Overnachting blijft dus verboden.


Bron: De Ambrassade, bureau voor jonge zaken
https://ambrassade.be/nl/nieuws/voorlopig-akkoord-over-jeugdwerkactivite...


Vragen?

We weten dat deze maatregelen waarschijnlijk heel wat vragen bij jullie oproepen en we doen er als team al het nodige aan om jullie prangende vragen te beantwoorden en hier duidelijkheid in te scheppen. Vanaf het overlegcomité later deze week bovenstaand voorstel al dan niet goedkeurd, zullen we hier zo spoedig mogelijk de exacte informatie online plaatsen over de in werking treding en andere modaliteiten. In de tussentijd, voel je vrij om je vragen te richten tot je provinciale jeugdwerkconsulent.

Geef een reactie