Coronamaatregelen werkjaar 2021-2022

Zoals jullie weten werd op het Overlegcomité van 3 december een aantal verstrengingen van de maatregelen aangekondigd. Een overzicht van de aangescherpte regels die ingaan vanaf zaterdag 4 december vind je hier.

  • Activiteiten buiten kunnen doorgaan. Vermijd activiteiten met intens fysiek contact.
  • Sportactiviteiten kunnen doorgaan binnen. Andere georganiseerde activiteiten niet. Het gaat om de aard van de activiteit en niet om de aard van je werking. Je moet dus geen sportclub zijn.
  • Evenementen kunnen binnen, met max. 200 personen, mits CST, mondmasker en neerzitten.
  • Evenementen binnen met meer dan 200 personen, zijn verboden vanaf maandag 06/12.
    Evenementen buiten kunnen volgens de geldende maatregelen van ‘crowd control’, we verwijzen naar ikorganiseer.be. Deze info kan je daar op dit moment nog niet terugvinden, maar ikorganiseer.be zorgt ervoor dat de informatie snel online komt.
    Mondmaskers worden helaas verplicht vanaf 6 jaar op alle plekken waar dat voorheen gold voor kinderen vanaf 10 jaar. Buiten zijn mondmaskers niet verplicht, tenzij je op een publieke plaats bent waar dat verplicht is. Binnen hangt het af van de aard van de activiteit.
    Deze regels gelden in ieder geval tot en met 20 december 2021. In de week van 20 december is er een evaluatie.

Bron: Ambrassade

Veel gestelde vragen

Heeft het EJV deze regels zelf bedacht?
Neen, deze regels worden samengesteld door organisaties die het jeugdwerkbeleid bepalen (AmbrassadeBataljong), virologen en Benjamin Dalle, de minister van Jeugd. De regels zijn goedgekeurd door de minister en dus verplicht voor alle activiteiten die onder jeugdwerk vallen. Het EJV is de koepelorganisatie voor de Evangelische jeugdverenigingen, wij vertalen de algemene regels naar onze specifieke context met zondagsschoolwerking, jeugdgroepen, kampen en vormingen.

Nog vragen?
Toch nog vragen?  We doen er als team alles aan om jullie prangende vragen te beantwoorden en hier duidelijkheid in te scheppen. Voel je steeds vrij om je vragen te richten tot je provinciale jeugdwerkconsulent.