Nieuws

Daar zit je dan... [Doorgeefblog]

Blogs

Hallo, ik ben James en ik heb de pen doorgekregen van Michelle. De vraag luidt als volgt: wat heeft deze tijd met je gedaan?

Deze tijd was best lastig voor mij. Het begon allemaal met het werk dat zijn deur sloot en daarna de school. Daar zat ik dan: 24/7 zonder plannen.

De maand april was voor de tijd helemaal volgepland en nu was het allemaal opeens weggevallen. Ik stak dan maar veel tijd in het mountainbiken. Gelukkig was Wout Van Wijngaarden (mijn pleegvader) die dan zijn preken en Bijbelstudies buitenshuis niet kon geven. Wout is op het idee gekomen om het allemaal op te nemen. Hij deed het allemaal live en ik was de cameraman/ technieker. Dit vulde mijn tijd toch wat op.

In het begin van het jaar ging ik er met een goede moed in. Ik was er zeker van dat dit mijn jaar zou zijn. Toen ik hoorde dat er überhaupt een coronavirus uitbrak, zag ik er nooit de intentie van dat het zo ver ging komen. Ik herinner me nog goed dat ze donderdag op het werk zeiden dat alle evenementen boven de 100 personen niet doorgingen. Het kwam bij mij niet binnen tot de volgende dag. Toen hoorde ik dat alle scholen zouden sluiten en in dat moment was even alles geblurd. Ik begreep dat alle plannen in het niets zouden gaan. Dat ik voorlopig niet veel mensen zou gaan zien…

Ik begon wat onzeker te worden over wat er allemaal gaande was. Ik dacht wel bij mezelf: hoofd omhoog en vertrouw op onze Heer, in welke storm of put je ook zit God is trouw!  Met deze zin in mijn hoofd ging ik deze vreemde tijd door. Veel dagen thuis zitten en niet wetend wat te doen. 1- 2 maanden gingen voorbij en de quarantaine was nog niet voorbij… ik mocht nog steeds niet gaan werken vanwege dat ik nog student ben. Dit ging hetzelfde door tot juli: ik mocht eindelijk weer een halve dag naar school! Uiteindelijk waren er al gelukkig wat versoepelingen: we konden alweer 4 familieleden zien. Zo begon ik stilletjes weer dingen te doen.

Uiteindelijk was alles goed gekomen: mountainbiken met de training groep, mensen terugzien, met kinderen bezig zijn, … 

En vandaag start ik mijn zomer, door mee te gaan als leiding op BAL kinderkamp.

-------------

James Paes

En met de start van de zomer was dit de laatste ‘corona’doorgeefblog. Heel veel dank aan iedereen die een bijdrage geleverd heeft!

Geef een reactie