Nieuws

De zomer van Iké

Blogs

De zomervakantie ziet er voor iedereen een beetje anders uit. Op kamp gaan, vakantiewerk doen, anderen helpen, jezelf uitdagen om iets specifieks te leren of om elke dag te sporten... Keuze genoeg!

In "De zomer van..." nemen we je mee in het verhaal van verschillende EJV jongeren en kinderen die hun zomerplannen met je delen. Zo zie je ook eens wat de zomerplannen van een ander zijn. En wie weet vind je er wel inspiratie in voor jouw eigen zomerplannen! 

De zomer van Iké

Hey iedereen! Mijn naam is Ikechukwu Uchendu Noël, maar noem me maar Ike ;-) 

Ik ben 22 jaar oud, geboren in Leuven en wonend in Kessel-Lo. Ik ben momenteel als student aan het schakelen naar een Master Bedrijfskunde in de Vrije Universiteit Brussel. Ik zit al enkele jaren in Alive Kerk, een kerk dat plaatsvindt in Heverlee.

Zelf ben ik ook een heel grote fan van voetbal, ook heb ik zelf van mijn 11 tot 18 jaar gevoetbald. Soms doe ik ook mee aan Sport Quest voetbaltornooien of van Tearfund samen met de jeugd van Boom en omstreken. Verder heb ik nog een jongere broer en zus!

Vandaag vertel ik wat meer over hoe ik mijn zomer (vaak) invul.

EJV-kamp Gierle

Na een lange schooljaar kijk je wel altijd uit naar de zomer, zeker als er dingen gepland staan. In mijn agenda staat er sinds ik een klein jongetje was altijd een EJV-kamp op. Vroeger als kind, tiener en nu als leiding. In mijn eerste weken van mijn zomervakantie vul ik mijn tijd in met Gierle. (topkamp!!).

Meestal ben ik te zien op Gierle 2, maar dit jaar heb ik de eer ontvangen om leiding te mogen zijn op de eerste editie van Gierle 3!!! Deze is ondertussen al afgelopen en het was weer zo zalig als iets. Zalige leidingsgroep en een bende toffe, enthousiaste tieners!  

Aan de geestelijke kant, leer ik ook altijd als leiding wat bij of je hoort iets wat je al weet en het voelt nog eens goed om het te horen, een kleine opfrissing! Wanneer ik samen met een medeleiding de stille tijd geef, probeer ik ook stil te staan en probeer ik samen met de tieners na te denken over het bepaalde thema van de stille tijd. Het kamp geeft u ook zoals de meesten een boost in het geloof, een gevoel dat je easy alles aankan samen God (wat in mijn geval niet altijd zo is).  Mijn doel na zo’n kampen is dat ik een meerwaarde kan zijn voor de leiding en tieners op speels en geestelijk vlak en dat ik zelf ook iets mee naar huis kan nemen.

Sinds 2018 werd ik gevraagd om mee te gaan op Kom en Zie tienerkamp en zelf was ik altijd heel enthousiast om te komen. Helaas vindt het kamp plaats in augustus en heb ik in augustus weer herexamens waardoor ik weer moest passen voor K&Z. Hopelijk komt daar volgend schooljaar eindelijk een keer verandering in! Mijn zomervakantie bestaat dus ook uit studeren grotendeels, iets waar ik nu volop mee bezig ben.

Een zomer met corona

Nu dat we in een speciale situatie zitten omtrent corona, hebben we ook anders moeten “leven”. In juni en juli werden de coronamaatregelen milder en milder, waardoor er niet echt meer sprake was van een lockdown. Ik heb er dan ook af en toe gebruik van gemaakt om met vrienden af te spraken die ik al een tijdje niet meer heb gezien. Babbeltjes doen, eens zien hoe het gaat enzovoort… altijd heel plezant!

Na de zomervakantie ga ik nog zelf op kamp, maar dit keer niet als leiding. Ik vertrek dan naar Holyday, een kamp voor jongvolwassenen dat begin september doorgaat. Zelf ben ik er 2 keer al geweest en ja dat is gewoon top he. Holyday is echt puur vakantie samen met andere christenen. Ik kijk er echt naar uit en hopelijk gaat dat nog door tegen dan!

Dus kort samengevat bestaat mijn vakantie uit kamp – blok/examens – kamp.

Ik wens jullie nog allemaal nog een fijne en veilige zomervakantie en be blessed!

Dank je wel Iké!

Wil jij ook graag jouw zomerplannen of een ander leuk verhaal met de EJV'ers delen? Stuur dan gerust een mailtje naar Evelien!

Geef een reactie