Nieuws

Dichtbij [Doorgeefblog]

Blogs

"Wat heb jij over God geleerd in deze periode?"

Toen ik deze vraag hoorde werd ik direct heel blij. Deze vraag laat zien dat er in deze periode positieve dingen zijn waar wij ons aan kunnen vasthouden. Namelijk God, en het feit dat hij altijd bij ons is.

Mijn dagdagelijkse leven voor de quarantaine bestond uit werken voor school, muziek spelen, tijd met mijn gezin en God doorbrengen, en ontspannen. Mijn dagdagelijkse leven tijdens de quarantaine bestaat uit werken voor school, muziek spelen, tijd met mijn gezin en God doorbrengen, en ontspannen. Niet zoveel anders toch? :-)

Mijn leven is door de quarantaine eigenlijk niet zo veel veranderd, maar tegelijkertijd is mijn leven helemaal anders. Alles wat ik hiervoor deed vind nog plaats maar op een andere manier. Ik vind het heel jammer dat ik niet meer met mijn vriendinnen kan afspreken. Wij hadden veel leuke dingen gepland maar gelukkig bellen we 1 keer per week. Ook vind ik het heel jammer dat ik niet meer naar de kerk kan gaan, de kerkdienst volg ik tegenwoordig met mijnĀ  gezin elke zondagochtend online voor de tv. Voor de rest zit ik voor al mijn lessen en examens achter de laptop. Na deze periode moet ik echt even op een online ontwenningscursus denk ik. Maar tegelijkertijd ben ik dankbaar dat wij in een tijd leven met genoeg middelen om eigenlijk al onze dagelijkse bezigheden verder te kunnen zetten.

Ik hebĀ  tijdens deze periode ook veel rust mogen ervaren van God. Ik ben een persoon die soms nog al veel stress kan ervaren maar God helpt mij altijd te relativeren. God is altijd bij ons, ook in mijn nieuwe dagelijkse routine. Als wij huiswerk maken op de laptop zit Hij langs ons aan het bureau, als wij tv kijken zit Hij langs ons op de bank, als wij koken staat Hij leunend tegen het aanrecht. Het helpt mij om op deze manier over God te denken. Hierdoor laat ik mijzelf er echt bij stil staan dat Hij dichtbij is en mij persoonlijk helpt zelfs met de kleinste dingen. Eigenlijk zit God samen met ons allen in quarantaine ;-).

Dat is wat ik van God heb mogen leren tijdens deze periode. God is dichtbij, zeker tijdens quarantaine. Hij staat naast mij in alles wat ik doe en ik kan altijd met hem praten. Wat een voorrecht dat wij zo dicht bij onze God mogen zijn!

Ik geef de pen door aan mijn lieve zus, Lizanne Monsuur, met de vraag: "Maak jij je veel zorgen tijdens deze periode en wat doe je dan met die zorgen?"

--------

Aleida Monsuur

Geef een reactie