Nieuws

GDPR? Het nieuwste kinderboek van Roald Dahl?

Neen, inderdaad geen nieuw kinderboek van Roald Dahl, maar wel de nieuwe Europese privacywetgeving, die vanaf 25 mei van start is gegaan. GDPR staat voor ‘General Data Protection Regulation’ en beschermt de gegevens van alle inwoners van de EU.

Is je mailbox de afgelopen dagen ook ontploft met mails van verschillende organisaties en bedrijven met de vraag of zij je nog mogen contacteren, jouw gegevens nog mogen gebruiken of om je te informeren over hun nieuwe privacyverklaring? Als EJV geven we je graag via onze website meer info hierover en hoe wij stappen zetten om aan de nodige procedures en regels tegemoet te komen.

Heb je een account op onze website?

Dan kun je reeds makkelijk jouw persoonsgegevens raadplegen en aanpassen. Voor iedereen onder de 16 jaar hebben we de mogelijkheid om als ouder deze gegevens van je kinderen te raadplegen en aan te passen, vraag hiervoor je unieke code aan als verantwoordelijke van de gezinsadministratie via databank@ejv.be. In de toekomst zul je hier ook makkelijk kunnen beheren welke mailings je al dan niet wilt ontvangen en zul je ervoor kunnen kiezen om je gegevens te verwijderen uit onze databank. Deze zaken zijn nog in ontwikkeling, want hiervoor zijn we afhankelijk van ons ICT-bedrijf. Wil je dit echter reeds op dit moment doen, dan kun je altijd een mail sturen naar databank@ejv.be met jouw vragen en/of wensen.

Een account op de website heeft dus vele voordelen.
Nog geen account? Klik dan hier en maak je persoonlijke account aan.

Ben je EJV-lid?

Als EJV-lid hebben we je persoonsgegevens ontvangen via de EJV vertegenwoordiger van jouw lokale EJV afdeling. Omdat het jeugdjaar bijna ten einde loopt, kiezen we ervoor om jullie uitvoerig te informeren in september bij de start van het nieuwe jeugdjaar. In de komende maanden zullen de begeleiders van je lokale afdeling dan ook uitvoerig op de hoogte worden gebracht van de nodige aanpassingen die ze moeten doen om zich in regel te stellen. Sowieso ben en blijft je lid tot het einde van dit jaar. Hierdoor ontvang je de komende maanden zeker nog de mailings rondom activiteiten en vormingen specifiek voor jouw doelgroep, ons ledenmagzine Smooth(ie) en onze EJV-kalender.

Geen account op de website en geen EJV-lid meer?

Heb je geen account op onze website en ben je geen EJV-lid meer, dan beschikken we waarschijnlijk wel nog over sommige van jouw persoonsgegevens in onze databank. Als dit het geval is, dan heb je als het goed is ook van ons een mail ontvangen met de vraag of we je in de toekomst mogen blijven contacteren. Heb je daarin niet aangegeven dat je graag nog op de hoogte wordt gehouden van nieuws uit het EJV, dan hoor je niet meer van ons na 25 mei. Geen tranen, geen smeekbedes. Want de nieuwe privacyregeling, die nemen wij bij EJV heel serieus. Zo willen we dit in de toekomst standaard doen. Ben je niet meer betrokken bij een lokale EJV afdeling als deelnemer of begeleider en verloopt met andere woorden je lidmaatschap. Dan zullen we je in het daarop volgende jaar contacteren met de vraag of je nog graag verder op de hoogte wordt gehouden over het reilen en zeilen van het EJV en zul je "Vriend van het EJV" kunnen worden.


Zoals je kunt lezen hebben we als EJV reeds verschillende stappen genomen, maar zullen we de komende weken en maanden alles verder op punt zetten en zal dit alles uiteindelijk voor de start van het nieuwe jeugdjaar in september uitmonden in onze nieuwe privacyverklaring .

Heb je in de tussentijd vragen, opmerkingen of klachten m.b.t. de verwerking van persoonsgegevens binnen het EJV? Stuur dan een mailtje naar databank@ejv.be en wij helpen je graag zo snel mogelijk verder.


Wil je nog meer weten over deze privacyregels? Bekijk dan zeker het onderstaande filmpje "De nieuwe privacywet van A tot Z" of neem een kijkje op de website: ikbeslis.be

Geef een reactie