Nieuws

Ik ben gelovig, maar maak toch nog fouten.

Dit artikel is geschreven door Marije (20). Ze studeert theologie, ze is chaotisch, houdt van thee, stippen, mensen, katten en alleen zijn.


Je kent het wel: je had jezelf zo erg voorgenomen om iets niet meer te doen, om niet meer te roddelen, om niet meer zoveel te gamen en om goed te leven voor God. Het lukt eerst een tijdje, maar dan op een gegeven moment verslap je en dan lukt het toch niet meer. Heel frustrerend.

Het is heel verleidelijk om dan boos op jezelf te worden en bij de pakken neer te gaan zitten. Gelukkig mag je weten dat er genade is. God roept ons in Zijn Woord op om heilig te leven, maar omdat wij mensen zijn kunnen we dat niet. Daarom is Jezus aan het kruis gegaan, om te sterven voor onze zonden. God wil ons vergeven, en je mag jezelf ook vergeven voor de fouten die je maakt. Boos worden heeft niet zoveel zin, je kan het beter bij God brengen en Hem dan danken voor de vergeving die Hij geeft en het weer opnieuw proberen.

Het kan ook zo zijn dat je echt aan bepaalde dingen vastzit, dat je ergens verslaafd aan bent bijvoorbeeld. Dan is het ook goed om het bij God te brengen en ervoor te bidden, maar het kan ook zijn dat je daarnaast echt iemand nodig hebt. Zoek iemand wie je vertrouwt en wie leeft met God en vraag diegene of hij of zij met je wil praten en bidden en je ook verantwoordelijk kan houden. Dit kan heel erg eng zijn, maar het is wel goed.

Daarnaast is het ook goed om in gedachten te houden dat we allemaal mensen zijn en dat we allemaal zondigen. Dit is niet iets om je voor te schamen, het is juist iets waarover je mag praten. Praten over wat je verkeerd doet is niet iets wat mensen snel doen, het voelt toch altijd een beetje gek. Maar je zult zien dat als je erover praat in een veilige setting, zal blijken dat je niet de enige bent die met dingen zit. Dit kan heel bevrijdend zijn om te weten, en juist het delen van je moeilijkheden kan je ook helpen om dichter bij elkaar te komen en elkaar te helpen om altijd je blik op God te houden.

We zondigen allemaal, we hebben allemaal nare gedachten en doen verkeerde dingen. Dit is niet de bedoeling, maar gelukkig is er vergeving. Als we erover praten, zien we dat we niet alleen zijn en kunnen we elkaar helpen om goed te leven en samen naar God te gaan. Ga niet bij de pakken neer zitten en houd moed.

Geef een reactie