Nieuws

Jeugdwerkers aan het woord - Pret Lisette en Prinses Saartje

BlogsKinderwerk

Pret Lisette op bezoek bij Prinses Saartje

De tienerwerkers waren al een tijdje met een YouthZoom gestart. Wij, de zondagschoolwerkers begonnen de kids ook erg te missen maar hoe geef je nu een digitale zondagschoolles (Kiddos Zoom)? Hoe krijgen we de kids geboeid?

Met Kerst hadden we een toneel gemaakt en gefilmd. Dit werd getoond tijdens onze zoom Kerkdienst. Dit viel goed in de smaak bij de kinderen en vanuit dit verhaal begonnen we te brainstormen. We deelden ons verlangen met de Heer en Hij liet het idee groeien.

De dochter van Koning Ivar (personage van Kersttoneel), Prinses Saartje, was zo verschrikkelijk eenzaam op het kasteel. Haar papa moest op zoek gaan naar een vriendje. Ze houdt van knutselen, kampen bouwen, spelletjes, zingen... ze draagt een jurkje en stoere botten.

We stuurden de kids een filmpje van de casting zo dat ze mee konden zoeken naar de juiste kandidaat. “Toevallig” werd de zotste van de bende gekozen: Pret Lisette.

Om de 2 weken komen we samen. We lezen samen een Bijbelverhaal*, bidden, dansen, zingen en maken een knutsel- of smul-werkje. Er komt ook elke keer een nieuw vriendje op bezoek (een zondagsschoolwerker in personage).

We zijn zo blij dat we met de kids kunnen plezier maken en samen over God leren. We horen van de ouders dat de kids genieten en uitkijken naar de Kiddos Zoom.

Met Pasen gingen Pret Lisette en Prinses Saartje terugin de tijd en werden Maria en Salomé. Zo brachten we het Paasverhaal tot leven tijdens de zoom kerkdienst.

Regelmatig brengen we knutselpakketjes aan huis zo dat er niets moet aangekocht worden en de kids vrolijk kunnen meedoen.

Groetjes, Pret Lisette (Miriajm Vansteenkiste) en Prinses Saartje (Mieke Bijnens).

*Bron: Acht verhalen van Jezus van Nick Butterworth en Mick Inkpen

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geschreven door: Mieke Bijnens, kinderwerker Evangelische Gemeente Halle

Geef een reactie