Nieuws

KAMPEN EN CORONA

EJV

[Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet met de laatste nieuwe adviezen. Laatste update: 16/06, 20u30]

Deze nieuwspagina bundelt alle essentiële informatie die nodig is voor een kampverantwoodelijke bij de organisatie van een EJV-kamp of activiteit.

Opgelet: onderstaande richtlijnen en regels gelden voor kampen die vanaf 1 juli plaatsvinden. Kampen voor 1 juli zijn vooralsnog verboden.

We kunnen deze zomer op kamp! Op de persconferentie van vrijdag 22 mei werd namelijk duidelijk dat onze zomerkampen kunnen plaatsvinden. Natuurlijk zal deze kampzomer er anders uitzien dan de vorige.Er zullen extra maatregelen genomen moeten worden wat uiteraard een extra inspanning vraagt.
 

De jeugdwerkregels

De jeugdwerksector heeft samen met minister van Jeugd Benjamin Dalle en viroloog Marc Van Ranst een aantal basisvoorwaarden uitgewerkt om veilig op kamp te kunnen gaan. Dit is een set van verplichte regels voor alle georganiseerde activiteiten, aanbod, kampen, werkingen voor (en meestal door) kinderen en jongeren in de zomer.
De jeugdwerkregels zijn de regels waar je je verplicht aan moet houden. 

Klik hier om deze verplichte jeugdwerkregels in te kijken en te downloaden. 

Zomerplannen

Dit zijn draaiboeken specifiek ontwikkeld voor elk type van jeudwerk. Download hier het volledige draaiboek van de jeugdbewegingskampen. De EJV zomerkampen vallen onder dit zomerplan. Hierin vind je alle maatregelen en informatie waarmee je rekening dient te houden bij het organiseren van een kamp. Het volgen van het zomerplan is niet verplicht. Toch raden we aan om het zomerplan zo goed mogelijk te vertalen naar jouw kamp. Aarzel niet om contact op te nemen met het landelijk EJV als je vragen hebt: corona@ejv.be. Het zal sowieso wikken en wegen worden, zodat alles veilig kan verlopen.

Valt jouw zomeractiviteit niet direct rechtstreeks onder de definitie van een jeugdbewegingskamp. Ontdek dan op de website van de Ambrassade de andere zomerplannen: ambrassade.be/jeugdwerkzomer
 


We vatten het hieronder nog even voor je samen:

Klik op de betreffende afbeelding: 


Coronagids - voor een gezond kamp

De KLJ vertaalde het zomerplan voor hun eigen werking en bundelde alle info in een handige coronagids. We delen deze ook graag, omdat we geloven dat het jullie verder kan inspireren in het creëren en opstellen van een veilig kader waarin je kamp kan plaatsvinden. Je vindt er concrete uitgewerkte voorbeelden vertaald naar de kamprealiteit. Daarnaast geven ze ook een mooie en overzichtelijke checklist van alles waar je rekening mee moet houden VOOR, TIJDENS en NA je kamp, zodat je niets vergeet.DOWNLOADS

Hieronder vind je een aantal praktische downloads die je helpen in de uitvoering van de jeugdwerkregels.

INFOPOSTERS

Download zeker de de vier infoposters (opniew met dank aan KLJ). Ze helpen je om basisinfo voor begeleiders en deelnemers visueel te maken op je kamp, zodat iedereen zich nog beter aan het basisprotocol kan houden.
STAPPENPLANPOOSTERS

Download zeker ook deze drie stappenplanposters. Er zullen deze zomer kinderen ziek worden. Er zullen deze zomer kinderen naar huis moeten die helemaal geen COVID hebben. Er zullen kinderen en jongeren zijn deze zomer die geen COVID hebben maar wel symptomen en daardoor geen plek hebben op een activiteit, kamp of vakantie. Dat zal soms lastig zijn maar dit is ook de huidige realiteit, en de enige manier om jeugdactiviteiten te kunnen organiseren deze zomer. Via dit ‘stappenplan bij een zieke deelnemer’ willen we jullie een handje helpen om een aantal beslissingen te kunnen nemen. 

Hieronder vind je nog een aantal belangrijke bijlagen:VRAGEN???

Waarschijnlijk zit je nog met heel wat vragen. Dat is zeker begrijpelijk. Het zal deze zomer vaak anders lopen dan hoe we het gewoon zijn. Neem dan ook zeker een kijkje in de volgende FAQ's:

Staat je antwoord hier niet tussen, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen: corona@ejv.be

Geef een reactie