Nieuws

KAMPEN EN CORONA 2021

EJV

[Deze pagina wordt regelmatig geüpdatet met de laatste nieuwe adviezen. Laatste update: 31/ 05/21 09u30]

Ook in de zomer van 2021 gaat een deel van de voorbereiding over veiligheid, regels en duidelijke afspraken. Deze nieuwspagina bundelt alle essentiële informatie die nodig is voor een kampverantwoodelijke bij de organisatie van een EJV-kamp of activiteit.

Opgelet: onderstaande richtlijnen en regels gelden voor kampen die vanaf 25 juni tot en met 31 augustus 2021 plaatsvinden. 

We kunnen deze zomer terug op kamp! Op de persconferentie van 12 mei werd namelijk duidelijk dat onze zomerkampen kunnen plaatsvinden. Natuurlijk zal deze kampzomer er anders uitzien dan de vorige.Er zullen extra maatregelen genomen moeten worden wat uiteraard een extra inspanning vraagt.
 

De jeugdwerkregels

De jeugdwerksector heeft samen met minister van Jeugd Benjamin Dalle en viroloog Marc Van Ranst een aantal basisvoorwaarden uitgewerkt om veilig op kamp te kunnen gaan. Dit is een set van verplichte regels voor alle georganiseerde activiteiten, aanbod, kampen, werkingen voor (en meestal door) kinderen en jongeren in deze zomer.
De jeugdwerkregels zijn de regels waar je je verplicht aan moet houden. 

Klik hier voor een overzicht van de jeugdwerkregels in te kijken en te downloaden.
 

Zomerplannen

Dit plan is specifiek ontwikkeld voor het jeudwerk. De EJV zomerkampen vallen onder dit zomerplan. Download hier het volledige draaiboek van de jeugdbewegingskampen. .Hierin vind je alle maatregelen en informatie waarmee je rekening dient te houden bij het organiseren van een kamp. Het volgen van het zomerplan is niet verplicht. Toch raden we aan om het zomerplan zo goed mogelijk te vertalen naar jouw kamp. Aarzel niet om contact op te nemen met het landelijk EJV als je vragen hebt: corona@ejv.be. Het zal sowieso wikken en wegen worden, zodat alles veilig kan verlopen.


We vatten het hieronder nog even voor je samen:

Klik op de betreffende afbeelding: 


Coronagids - voor een gezond kamp

De KLJ vertaalde het zomerplan voor hun eigen werking en bundelde alle info in een handige coronagids. We delen deze ook graag, omdat we geloven dat het jullie verder kan inspireren in het creëren en opstellen van een veilig kader waarin je kamp kan plaatsvinden. Je vindt er concrete uitgewerkte voorbeelden vertaald naar de kamprealiteit. Daarnaast geven ze ook een mooie en overzichtelijke checklist van alles waar je rekening mee moet houden VOOR, TIJDENS en NA je kamp, zodat je niets vergeet.DOWNLOADS

Hieronder vind je een aantal praktische downloads die je helpen in de uitvoering van de jeugdwerkregels.

INFOPOSTERS

Download zeker de de vier infoposters (opniew met dank aan KLJ). Ze helpen je om basisinfo voor begeleiders en deelnemers visueel te maken op je kamp, zodat iedereen zich nog beter aan het basisprotocol kan houden.
STAPPENPLANPOOSTERS

Download zeker ook deze drie stappenplanposters. Er zullen deze zomer kinderen ziek worden. Er zullen deze zomer kinderen naar huis moeten die helemaal geen COVID hebben. Er zullen kinderen en jongeren zijn deze zomer die geen COVID hebben maar wel symptomen en daardoor geen plek hebben op een activiteit, kamp of vakantie. Dat zal soms lastig zijn maar dit is ook de huidige realiteit, en de enige manier om jeugdactiviteiten te kunnen organiseren deze zomer. Via dit ‘stappenplan bij een zieke deelnemer’ willen we jullie een handje helpen om een aantal beslissingen te kunnen nemen. 

Hieronder vind je nog een aantal belangrijke bijlagen:VRAGEN???

Waarschijnlijk zit je nog met heel wat vragen. Dat is zeker begrijpelijk. Het zal deze zomer vaak anders lopen dan hoe we het gewoon zijn. Neem dan ook zeker een kijkje in de volgende FAQ's:

Staat je antwoord hier niet tussen, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen: corona@ejv.be

Geef een reactie