Kinder- en Jongerenwerkersdagen 2023

De EJV Kinder- en Jongerenwerkersdagen 2023 komen er weer aan.

We ontmoeten je graag:

 • 11 februari in Leuven (ETF, Sint-Jansbergsesteenweg 97, Heverlee)
 • 11 maart in Gent (De Rots, Vierweegsestraat 54, Wondelgem)

>> Je plaatsje meteen reserveren voor de Kinder- en Jongerenwerkersdagen 2023

Ochtendprogramma

Tijdens de ochtendsamenkomst spreekt Thomas Vergouwe van Vineyard Veurne. We zeggen heel vaak: “Ik luister”, maar luisteren we wel echt? Thomas kijkt met ons naar het leven van Jezus en stelt ons dan de vraag: “Luister ik?”.

Tijdens deze samenkomst zal de aanbidding geleid worden door de Vlaamse band We are One.

Na de ochtendsamenkomst kan je kiezen uit vier workshops:

 • Werken zonder weerstand  // Harriet Hofsink
  Weerstand (van jongeren ouders of (kerk)leiding) is niet altijd (be)grijpbaar. Een interactieve sessie over hoe je omgaat met weerstand in je jeugdwerk.
 • ADHD, voorbij het cliché // Anou Troch
  Hoe kan je voorbij de clichees kijken en écht luisteren naar kinderen en jongeren met ADHD? Leer hoe je hen via een positieve benadering in hun kracht kan zetten tijdens jouw activiteiten.
 • Uit de kast, in de kast // Uriël Denivelle
  De meeste jongeren met homoseksuele gevoelens binnen ons jeugdwerk zitten nog in de kast. Hoe kunnen we met elkaar veilige plekken creeëren waar iedereen zijn/haar verhaal durft doen?
 • Theologische reflectie //  Rebecca Cauwels
  In deze sessie gaan we praktisch aan de slag. Ervaar hoe je God kan betrekken in het reflecteren over jouw leven, leiderschap, kinder- en jongerenwerk.

Geniet van een heerlijke lunch, zalige babbels en maak daarna opnieuw je keuze uit één van deze vier workshops:

 • Luisteren ondanks jezelf  // Thomas Vergouwe
  Als je luistert zit je soms jezelf in de weg. In deze praktische workshop leer je om je bewust te worden van je gevoelens en gedachten zodat je die ook eventjes kan parkeren om echt te luisteren.
 • Verhalen vertellen // Leonie Moreels
  Hoe vertel je een verhaal dat tot de verbeelding spreekt? Hoe raak je het hart van je luisteraars? Een workshop waarin je aan elkaars lippen zal hangen!
 • Gooi het in de groep // Karolien Deraeve
  Hoe maak je een groep van de kinderen in jouw zondagsklas, van de tieners in je tienerclub of zelfs van jouw leidingploeg? In deze workshop gaan we praktisch aan de slag.
 • ASS, stap mee in het denkproces  // Anou Troch
  Leer hoe je beter kan luisteren naar kinderen en jongeren met autisme. Hoe werkt een brein met ASS en wat zijn de do’s & dont’s?

Slotsamenkomst

Aan het einde van de dag ontmoeten we elkaar voor de slotsamenkomst. Anou Troch is integriteitsmedewerker bij het EJV. Toen we haar vroegen waarover ze zou spreken zei ze: “Ik luister responsief en sensitief”, toen wij als collega’s daar “wablief?” aan toevoegden werd de titel geboren.

Als Aanspreekpunt Integriteit van het EJV luistert Anou natuurlijk altijd sensitief en responsief, maar wat dat precies is en hoe wij als kinder- en jongerenwerkers dat zelf ook kunnen doen leert Anou ons tijdens de slotsessie van de dag.

Het programma loopt telkens van 10u-16u maar je bent van harte welkom om eerder te komen en te blijven plakken met een warme tas koffie of thee.

Schrijf je gauw in voor de Kinder- en Jongerenwerkersdagen!