Nieuws

Kom en Zie Tienerkamp - Holy Spirit

EJVTienerwerk

Kom en Zie tienerkamp, da’s een echt tienerkamp. Heftige spelen, maar ook tijd genoeg om te chillen. Feestjes bouwen tijdens de zangmomenten en gefocust zijn tijdens de Bijbelstudies. Vettig en vies worden, om daarna een warme douche te kunnen nemen. Zelf in je Bijbel duiken, en samen erover discussiëren. Erg competitief zijn, en even later toch de prijs van de winnaar delen.

Een hele week geven we een bende gekke tieners in de handen van een bende nog gekkere leiding, terwijl we praten over een te gekke God. Veel en goede vrienden maken, en een Grote Vriend leren kennen. Of zijn het Grote Vrienden? Het thema was Holy Spirit, de meest onbekende van de al iets bekendere drie-eenheid. Wat, wie, hoe, waarom, waar? Veel vragen, hopelijk ook veel antwoorden. Als leiding heb ik zelf ook fantastisch veel geleerd op dit kamp, en ik denk dat niemand Silas zal vergeten die 6 kannen water over een glas uitgiet op de vloer vooraan in de zaal. De Heilige Geest blijft en blijft vullen, dat hebben we zeker onthouden!

Een ander onvergetelijk waterig moment was Aqualibi. Jaarlijks doen we een uitstap naar dit waterpretpark, en het beste moment was in het rustigste plaatsje van het zwembad: de bubbelbaden. We namen met een groepje een bubbelbad in en begonnen liedjes te zingen. Heel veel verschillende reacties, mensen gingen weg, anderen bleven juist luisteren of sloegen een praatje, en nog een andere groep herkende onze christelijke liedjes, al kenden zij enkel de tekst in het Spaans. Evangeliseren op z’n tieners (en ik kan me daar zelf goed in vinden!)

Verder sloegen we op elkaars billen om elkaar te leren kennen, dronken we massa’s water in de quiz, gingen we stappen in een gigantisch, prachtig park, wonnen de jongens de strijd tegen de meisjes, gingen we los tijdens de olympische spelen, rustten we uit met gezelschapspelletjes, kozen we om te airsoften (google this) of iets anders, speelden we zelfs eens binnen, verzetten we ons tegen ontvoerders, gingen we op zoek naar bloemetjes en bijtjes in het bos, keken we een film, liepen we ons kapot met waterballonen, voerden we met elke kamer een showtje op voor de groep en sloten we af met een enorm kampvuur. Ohja, tussendoor aten we ook. Veel. Heel veel. En lekker. Drie keer frietjes. Ik hoop dat je nu nog mee mag van je ouders.

In ieder geval: ik heb er van genoten, en ik weet dat jij er volgend jaar ook zal van genieten. Maak het zelf mee, ervaar het gevoel, kom… en zie!

(Auteur: Timon Evenblij)

Geef een reactie