Nieuws

Leren..... over jezelf! [Doorgeefblog]

Blogs

"Heb je in deze periode iets ontdekt/geleerd over jezelf?"

Toen ik deze vraag las, moest ik even nadenken... Hier had ik nog niet eens bij stilgestaan! Ik had enkel nagedacht over de dingen die ik nu pas echt leer appreciëren. Het werd dus tijd om daar verandering in te brengen!

Voor deze Corona-crisis had ik een behoorlijk drukke agenda. Mijn week zat elke keer weer propvol! Ik probeerde elk gaatje op te vullen met iets "nuttig" want rust vond ik verspilling van tijd. Naast het gevoel van productiviteit bracht mijn drukke schema soms ook stress met zich mee. Het voelde precies alsof ik een druk schema moest hebben om productief te kunnen zijn. Tijdens deze quarantaine werden al mijn activiteiten op pauze gezet. Daardoor had ik opeens zeeën van tijd! Wat moest ik nu doen met de tijd die ik eerst minder belangrijk vond? Wel, ik mocht leren dat ook deze periode waardevol kan zijn.

Zo leerde ik een heleboel over mezelf. Mijn passie voor opruimen, mijn onuitputtelijke bron van energie en mijn onophoudelijke snoepbuien waren nog maar het topje van de ijsberg! Na wat verder na te denken, merkte ik ook iets bijzonders op. Zo mocht ik inzien dat al deze schema's en lijstjes me niet lieten genieten van het leven. Wooow, dat klinkt diepzinnig! Toch is het waar...

Toen er nog lang geen sprake was van thuis te blijven, plande ik mijn tijd met God in mijn dagschema. Dat was zo'n kostbaar en motiverend moment dat mijn dag automatisch goed startte. Je weet wat ze zeggen! Goed begonnen, is half gewonnen! Doordat mijn dagelijkse routine helemaal wegviel, durfde ik ook wel eens wat langer te slapen. Hierdoor werd mijn tijd samen met God verspreid over de hele dag. Zo mocht ik leren dat mijn momenten samen met God nog veel mooier en sterker zijn als deze spontaan gebeuren!

Ook leerde ik samen met mijn beste vriendin elke week een Bijbelvers uit mijn hoofd. Het is zo ontzettend leuk om te leren over en door God! De eerste vers die ik mocht leren, wil ik graag met je delen. In Psalm 23:1 staat geschreven: "De Heere is mijn Herder, mij ontbreekt niets." Dit vers leerde me dat God ons ook door deze tijd zal leiden! Daarnaast mocht ik ook weer iets leren over mezelf. Hoe graag ik ook zelf beslissingen maak en mijn eigen weg wil banen, God leidt mij en daardoor mag ik er zeker van zijn dat mij niets ontbreekt! Daarom wil ik graag ook jou uitdagen om een Bijbelvers uit je hoofd te leren!

Mijn conclusie? Ik heb een heleboel geleerd, veel meer dan ik hier heb geschreven. Daar ben ik erg dankbaar voor! Toch is het nog lang niet gedaan, want ik mocht leren dat ik nog heel veel leren kan!

Graag geef ik de pen door aan Aleida Monsuur met de vraag: "Wat heb jij geleerd over God in deze periode?"

----------

Sarah Truyens 

Geef een reactie