Het EJV gelooft dat elk kind in staat moet zijn om aan een kamp deel te nemen. Generaties jonge christenen zijn hier geestelijk ‘groot geworden’ en duizenden kinderen mochten tal van heerlijke momenten meemaken op deze kampen. Voor heel wat kinderen, tieners en jongeren is dit helaas geen realiteit. Financiële of familiale omstandigheden zorgen ervoor dat zij helemaal niet op kamp kunnen. 

Armoede is niet alleen een fenomeen dat zich voordoet in de derde wereld. België heeft één van de hoogste kinderarmoedecijfers van Europa : in Brussel groeien 4 kinderen op 10 op in armoede, in Wallonië 1 op 4 en in Vlaanderen 1 op 10. Armoede is veel meer dan een geldprobleem. Het raakt kinderen in alle facetten van hun leven.

Het risico om in een kansarm gezin geboren te worden, ligt opvallend hoger bij allochtone kinderen wanneer ze uit hun vaderland moesten vluchten. Bijna een kwart van hen wordt geboren in een kansarm gezin. Voor deze kinderen, tieners en jongeren zijn er vaak geen financiële mogelijkheden om op kamp te gaan, over Jezus te leren en een fijne tijd te hebben.

Vanuit de overtuiging dat de kostprijs de toegankelijkheid van een kamp niet mag beperken, heeft het EJV een sociaal fonds opgericht waarmee kortingen worden toegekend aan kinderen, tieners en jongeren uit gezinnen met een beperkt inkomen.

Spaar jij mee met het spaarpotje? Veel knutsel- en spaarplezier en alvast een heel dikke merci voor het meedoen!

Heb jij nog geen spaarpotje of wil je er graag meer? Stuur even een mailtje naar iedereen-mee-op-kamp@ejv.be, dan zorgen we dat je ‘t krijgt!

ZO BIEDT HET EJV:
 • een korting van 30% op de totale kampprijs aan gezinnen met een bescheiden inkomen.
 • een gratis kamp aan kinderen/tieners van asielzoekers of vluchtelingen die over weinig of geen financiële middelen beschikken. Als EJV stellen we jaarlijkse plaatsen ter beschikking voor deze kinderen en tieners op de zomerkampen. We werken hiervoor nauw samen met Gave Veste. Inschrijvingen en praktische zaken worden gecoördineerd via dit mailadres: gave.veste@ejv.be.

Jaarlijkse vinden steeds meer gezinnen met een bescheiden inkomen de weg naar ons sociaal fonds, ook het aantal vluchtelingenkinderen op onze zomerkampen neemt jaar na jaar toe.

Helpt u mee om kinderen, tieners en jongeren uit gezinnen met een bescheiden inkomen en vluchtelingenkinderen een fijne, onbezorgde, go(e)dgevulde kampweek te bezorgen?

… dat kan door een gift te geven aan het sponsorproject ‘Iedereen mee op kamp’.

Met een bijdrage van €3,5/maand of €42/jaar (*) kan een kind uit een gezin met een bescheiden inkomen met 30% korting mee op kamp.
Geeft u bijvoorbeeld €10/maand, dan kan een kind van asielzoekers of vluchtelingen GRATIS mee op kamp.

U kunt met een kleine maandelijkse bijdrage een groot verschil maken in de levens van vele kinderen, tieners en jongeren! Vul onderstaand formulier in en sponsor een kind!

Kent u iemand die omwille van financiële omstandigheden niet op kamp kan gaan of hebt u contact met een vluchtelingengezin?

Juist voor hem/haar kunt u een verschil maken door een specifieke eenmalige gift te geven.
Betaal een deel (of de ganse kampbijdrage) van dit/deze kind/tiener/jongere (*).
Vul onderstaand formulier in en vergeet niet de naam van deze persoon te vermelden, alsook het kamp waar hij/zij aan deelneemt. Uiteraard deelt u aan de ouders van deze persoon mee welk bedrag u hebt overgeschreven voor zijn/haar zoon/dochter, zodat deze hier rekening mee kan houden bij het overschrijven van de kampbijdrage.

Bent u zelf iemand die in aanmerking voor 30% korting? Vraag het aan via de knop ‘sociale korting’. Bekijk ook zeker het overzicht van mogelijkheden voor tegemoetkomingen van uw mutualiteit of OCMW.

(*) Giften vanaf 40 euro/jaar zijn fiscaal aftrekbaar

Ik wil helpen door het Sponsporproject “Iedereen mee op kamp” te steunen met

  Gegevens van de persoon die je wenst te sponsoren:

  Mijn gegevens zijn:

  Vragen?

  Michèle Goosens

  Diversiteitsmedewerker