EJV scouting

 

Wil je weten waar er zich EJV scoutgroepen bevinden? Klik dan zeker op deze link voor meer informatie over de werking!

 

Wat is EJV scouting?

EJV scouting is een nieuw project van het Evangelisch Jeugdverbond waarbij zowel scouting als onze christelijke identiteit centraal staan.

Wat bieden we aan?

Jong of (iets) ouder, meisje of jongen, deelnemer of leiding, het maakt voor ons niet uit. Heb jij zin om te sjorren, bivakkeren, bosspelen, kampen te bouwen en samen op trektocht te gaan? Haal je gamellen dan maar boven, trek je scoutinguniform (met échte badges) maar aan, en schrijf je in voor EJV Scouting!

Een scoutingafdeling is opgedeeld in verschillende leeftijdsgroepen, zo zit je altijd bij vriendjes van jouw leeftijd. En ben je te oud om deelnemer te blijven? Dan word je gewoon leiding. De takken zijn als volgt verdeeld:

 • Bevers: 1e - 3e leerjaar
 • Welpen: 4e - 6e leerjaar
 • Jong verkenners: 1e - 3e middelbaar
 • Verkenners: 4e - 6e middelbaar

  Vanaf 18 jaar zit je in de leiding, maar je kan al actief zijn als hulpleiding vanaf de jong verkenners.

  Niet elke afdeling zal een aanbod hebben voor elke leeftijd, maar dat hoeft je niet tegen te houden om alvast te informeren. Bij veel interesse kan er gekeken worden naar een uitbreiding van de werking of dan kan je misschien wel mee als leiding.

  Hoeveel kost dit?

  Het lidgeld hangt af van afdeling tot afdeling, maar ligt tussen de 30 en de 50 euro per jaar. Voor deze prijs ben je verzekerd en krijg je al je badges en scoutsdassen die je nodig hebt. De enige verplichte kost die hier bij komt is het EJV-hemd aan 38 euro. De eerste 2 keer mag je op proef komen en hoef je dus nog niets te betalen.

  Waar bestaan er EJV scoutsgroepen?

  EJV Scouting zit in de ontwikkelingsfase. We zoeken nog enthousiaste groepen, extra leiders en kinderen om lokale groepen op te starten. Word jij al helemaal vrolijk van het idee om in jouw buurt een EJV Scouting op te zetten? Dan ondersteunen we je met heel veel plezier!

  Op onderstaande kaart kan je zien waar er al gesprekken lopen voor de opstart van de allereerste afdelingen.

  https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1-bn_0xtqeFZzCoTJCcjAlG8JXUAss-b0&usp=sharing

  Interesse?

  Vragen, interesse om mee te werken met een bestaande groep, of wil je zelf een lokale groep starten? Neem dan zeker contact op met Levi Demaerel via levi.demaerel@ejv.be!