Ideeënplein

Nog geen stemmen

Werp eens een ei

dennis
Thema: (vies) spel

Situatie

De lokale supermark kreeg niet alle eieren verkocht voor de uiterste verkoopdatum. In plaats van ze te vernietigen, vragen ze of jij er misschien iets mee kan doen in jouw jeugdgroep?

Oplossing

Je kan deze eieren gelukkig gebruiken tijdens één van je vuile spelen! Je verdeelt je tieners in teams van twee en geeft elk team een ei. De tieners met de eieren plaatsen zich aan een kant van het plein (dit spel kan je immers beter niet binnen doen), hun partners plaatsen zich op een meter of twee tegenover hen. Het is simpelweg de bedoeling dat het ei nu van de ene persoon naar de andere wordt geworpen zonder dat het breekt of barst. De teams die hun ei niet veilig hebben kunnen overwerpen zijn uit. De andere teams vergroten telkens de afstand tussen elkaar. Zo heb je met een beetje geluk na een tijdje enkele teams die hun eieren op grote afstand naar elkaar toe werpen.

Uitbreiding

Je kan aan dit spel een creatieve draai geven, door je tieners voor het spel 10-20min de kans te geven om een bescherming voor hun ei te maken met papier, plastic, watjes, plakband,… De enige voorwaarde daarbij is dan wel dat de ‘bescherming’ snel en eenvoudig opengemaakt kan worden om te controleren of het ei nog heel is.

Gezien dit spel echter voedselverspilling inhoudt, kan je het ei ook vervangen door kleine, goed gevulde en opgeblazen waterballonnen. Die ballonnen hoef je overigens ook niet enkel te vullen met water, maar kan je evengoed vullen met de koffiedrek van die ochtend, of de half beschimmelde puree van enkele dagen ervoor. 

Geef een reactie