EJV zoekt medewerker Pastoraat & Integriteit

Vind jij het belangrijk dat kinderen en jongeren zich goed in hun vel voelen?
Wil je jeugdwerkers ondersteunen in het creëren van veilige plekken van zorg,
steun en aandacht? Dan ben jij misschien wel de collega die we zoeken!

WIE BEN JIJ?

Je bent iemand met een hart voor Jezus en wil iets betekenen voor het mentaal welzijn van kinderen en jongeren. Je hebt visie om thema’s als pastoraat, weerbaarheid en integriteit op de agenda van onze lokale afdelingen te zetten en hebt goesting om je in te werken in de vormingen, tools en materialen die EJV reeds aanbiedt over deze thema’s.

Je bent positief betrokken in je eigen kerk en hebt vanuit je opleiding en/of ervaring kennis over de vragen en uitdagingen waar kinderen en jongeren mee te maken krijgen. Je bent in staat om zelfstandig projecten uit te werken en voelt je comfortabel in het geven van vorming.

WAT GA JE DOEN?

Je wordt het aanspreekpunt voor vragen rondom pastoraat, integriteit en weerbaarheid, zowel voor je collega’s als onze vrijwilligers. Om hen te ondersteunen coördineer je de cursus Kinder- & Jongerenpastoraat en de Beleidscursus Jeugdpastoraat. Je bezoekt lokale en landelijke vrijwilligers om hen te ondersteunen met vorming, materialen, coaching of advies en organiseert intervisiemomenten waar lokale aanspreekpunten kunnen leren van jou en van elkaar.

Als ambassadeur van het EJV draag je onze missie uit op interne en externe activiteiten. Je zet ideeën, materialen, onderzoeken en informatie om in vormingen, artikels, beleid en andere uitgaven voor leiding, kinderen en jongeren. Daarnaast neem je ook een aantal administratieve en ondersteunende taken voor je rekening.

Afhankelijk van het aantal werkuren kan de bovenstaande functie in onderling overleg verder uitgebreid worden met andere projecten, die aansluiten bij je talenten en interesseveld.

WAT BIEDEN WIJ?

Een verantwoordelijke functie met brede impact, ruimte voor persoonlijk initiatief in een warme en talentgerichte christelijke organisatie.

Je krijgt een contract van onbepaalde duur (tussen 19u en 38u per week, te bespreken) met verloning volgens barema B1c voor de socio-culturele sector (PC 329.01). Je geniet van flexibele werktijden en kan voor een groot deel van thuis werken. We verwachten je één of twee dagen per week op kantoor in Leuven. Daarnaast werk je sporadisch ‘s avonds of in het weekend (gemiddeld 1 avond/week en 1 zaterdag/maand). Overuren worden uiteraard steeds gecompenseerd en een vergoeding voor je woonwerkverkeer en verplaatsingen is voorzien.

EENS KENNISMAKEN?

Word je enthousiast van deze vacature? Dan leren we je graag wat beter kennen! Stuur je CV en motivatiebrief vóór 14 april 2024 naar Koen Maeyens, directeur van het EJV, koen.maeyens@ejv.be. Heb je vragen of twijfel je nog? Dan kun je hiermee zeker ook bij de huidige integriteitsmedewerker terecht: anou.troch@ejv.be.


Toelichting bij de sollicitatieprocedure:

Na ontvangst van je motivatiebrief en CV ontvang je een persoonlijke vragenlijst.

In de week van 15 april komt een selectiecommissie bijeen rondom het verdere verloop van de sollicitaties. Als je geselecteerd wordt, nodigen we je daarna uit voor een sollicitatiegesprek met assessment-opdracht.

Het benaderen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Start liefst zo snel mogelijk.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 2 mei 2024.


Je cv en brief of mail worden vijf jaar bijgehouden in functie van een werfreserve. De selectiecommissie krijgt inzage voor de duur van de aanwervingsprocedure. Daarna hebben enkel de pedagogisch en administratief coördinator nog toegang.