Het EJV streeft er naar om de kampen en cursussen betaalbaar te houden. Jammer genoeg is het niet voor alle gezinnen financieel haalbaar om hun kinderen aan een kamp of cursus te laten deelnemen. Mocht jij een ouder zijn twijfelt, om financiële redenen, je kind(eren) mee op kamp of cursus te laten gaan dan hebben we goed nieuws.

We kunnen gezinnen met een bescheiden inkomen een korting aanbieden van 30% op de totaalprijs.

Heb je recht op deze korting?

Indien jouw maandelijks gezamenlijk nettogezinsinkomen en/of andere inkomsten (alimentatiegeld, werkeloosheidsuitkering, overlevingspensioen, brugpensioen, ziektevergoeding, kinderbijslag, inkomsten van huur,…) de grenzen in onderstaande tabel niet overschrijdt, heb je recht op deze korting.

Bron: Iedereen verdient vakantie (neem hier zeker een kijkje voor de meest recente cijfers)

Valt jouw inkomen net boven deze drempel? Neem dan zeker ook contact met Michèle via michele.goosens@ejv.be, dan bekijken we samen wat we kunnen doen aan een tegemoetkoming.

Een korting aanvragen. Hoe doe je dat?

Op kamp?

Je aanvraag van je korting loopt via Iedereen Verdient Vakantie. Iedereen Verdient Vakantie gaat na op basis van je gegevens (naam, adres, inkomensbewijs of attest) of je in aanmerking komt voor sociale korting. Zij behandelen deze informatie strikt vertrouwelijk. Let op! Zorg dat je recht op sociale korting vóór je kampinschrijving in orde is.

Om je kampkorting in orde te brengen kan je langsgaan in één van de Rap op Stapkantoren. Misschien is er wel eentje in de buurt? Of je kan ook een aanvraag doen via een online formulier bij de vakantiebemiddelaars van Iedereen Verdient Vakantie. Deze optie vraagt meer administratief werk en daardoor ook langere wachttijden. Als je voor deze optie kiest, zorg dan dat je het formulier ruim op tijd indient. Geef steeds door aan welk kamp je graag wilt deelnemen.

Je recht op sociale korting kan je jaarlijks al in orde brengen vanaf begin december.

Wanneer je aanvraag wordt goedgekeurd door Iedereen Verdient Vakantie ontvangen zowel jij als wij hiervan bericht. Van zodra jij dit bericht hebt ontvangen weet je dat je recht op korting in orde is en kun je je zonder zorgen inschrijven op de EJV website voor het kamp van jouw keuze. Geef bij het veld waardebon, de kortingscode IVV24 in, dan wordt de korting automatisch toegepast. Wij controleren nadien of je recht op korting ook effectief was goedgekeurd door Iedereen Verdient Vakantie. Kortingscode vergeten toevoegen bij de inschrijving? Geen probleem, neem dan contact met ons op en wij passen graag het verschuldigde bedrag aan naar het gereduceerde tarief en je ontvangt een aangepaste factuur.

Iedereen Verdient Vakantie houdt je daarnaast per mail op de hoogte van ander vrijetijdsaanbod (attractieparken, gezinsuitstappen, etc.) waar je korting ontvangt.

Optie 1

Boeken via een Rap op Stapkantoor

Ken je de Rap op Stap kantoren al? Bekijk hier welke het dichtst bij jou in de buurt is. Je kunt er zonder afspraak binnen stappen en lidmaatschap is niet nodig. Ze maken daar voor jou de aanvraag volledig in orde.

Optie 2

Boeken via online formulier Iedereen Verdient Vakantie

Heb je geen Rap op Stap in je buurt of liever online je korting aanvragen? Dat kan rechtsreeks via de vakantiebemiddelaars van Iedereen Verdient Vakantie. Het vraagt iets meer administratie en kan wat langer duren vooraleer je aanvraag wordt verwerkt.

Let erop dat ze een bewijs (van inkomen) vragen. Voeg dit bewijs toe in je aanvraagformulier.  Dit kan zijn:

  • Klevertje of bewijs van de mutualiteit voor wie een verhoogde tegemoetkoming heeft. Van ieder gezinslid 1 klevertje, stuur je ze digitaal door zet ze dan samen op één foto.
  • Aanslagbiljet van de belastingen en een attest gezinssamenstelling.
  • Attest schuldbemiddeling en attest gezinssamenstelling.
  • Nummer van je UiTPAS als je van kansentarief geniet.

Gebruik de volgende gegevens in het formulier:

  • Organisatie: Evangelisch Jeugdverbond vzw
  • Thema vakantie: de naam van het kamp (vb. Kom&Zie Tienerkamp, EJV Kinderkamp BAL, …)

Op cursus?

Wil je graag mee op cursus en valt jou maandinkomen binnen de genoemde bedragen in de tabel? Dan heb je recht op 30% korting. Je kortingsaanvraag loopt rechtstreeks via EJV. Je kunt hiervoor contact opnemen met Michèle via michele.goosens@ejv.be. We maken samen met jou de korting graag in orde!

Algemene tegemoetkomingen

  • Veel mutualiteiten en OCMW’s geven mooie tegemoetkomingen als je op kamp gaat. Hier is alvast een ‘overzicht tegemoetkomingen mutualiteiten‘.
  • Is je kind jonger dan 14 jaar? Dan ontvang je volgend kalenderjaar een fiscaal attest voor de EJV kampen die je kind(eren) dit jaar volgde(n). Hiermee kun je de kampprijs fiscaal inbrengen als kinderopvang. Je recupereert zo een aanzienlijk deel van de kampprijs.

Na afloop van het kamp krijg je via je profiel automatisch toegang tot beide attesten.

Vragen?

Michèle Goosens

Diversiteitsmedewerker