Activiteiten

2HBjo - De EJV-jeugdwerkersdag 2018

24/02/2018 10:00
Thematitel: Totaal ver/be-keerd bezig?

EJV-Jeugdwerkersdag 2018

MetAmorfose: door liefde veranderd. Het vraagt maar één keuze om niet verkeerd, maar wel bekeerd in het leven te staan. Jongeren worden stevig beoordeeld op deze verandering. Maar misschien is het tijd om ook het (je) jeugdwerk eens te beoordelen? Is het dé plek waar jongeren leren om Jezus' voorbeeld met hoofd, hart en handen na te volgen, een heel leven door liefde veranderd?


Wat kan je verwachten?


Bijbelse inspiratie

De Bijbel: De Essentie van jeugdwerk. 
Toespraak door Antonio D'Arpino.
Jeugdwerk dat verandert: hoe geraak je tot de kern, in plaats van enkel aan 'symptoombestrijding te doen? Antonio (EJV jeugdwerk-veteraan) wil je graag aansteken met het vuur dat hem al jaren drijft om jongeren steeds tot in de kern te willen raken.


Bijleren in workshops
 ... om met hoofd, hart en handen aan de slag te gaan!

Hoofd: De (on)logica van het tienerbrein.
Workshop door Christine Swennen 
Tieners, ze blijven een vreemde soort. Ze zijn nog niet volwassen, maar ook geen kinderen meer én ze zijn in een constante verandering. Niet alleen zij zelf zitten daar regelmatig mee in de knoop, maar zeker ook hun ouders, en niet te vergeten: hun jeugdleiding. 
Met een stoomcursus 'ontwikkelingspsychologie' wil Christine je wat inzicht én nuttige tips geven om alvast nét iets meer impact te hebben die je tieners helpt in de weg naar verandering. 

Hart: Let's (not) talk about sex? [aka Seks: door liefde veranderd]
Workshop door Dennis Van Den Bergh
Nee, seks is allang niet meer taboe. Maar er écht goed over praten? Ho maar! Zeker voor jongeren én leiding die midden in hun identiteits- en seksuele ontwikkeling zitten is open en eerlijk praten over hun seksualiteitsbeleving een hele moeilijke zaak. Verder geraken dan wat flauwe moppen of hopeloze clichés is moeilijk - en voor velen ook héél ongemakkelijk. Bovendien zijn heel wat jongeren én leiding een beejte het noorden kwijt over wat een gezonde seksuele ontwikkeling precies is. Dennis (EJV-medewerker, tienerwerker, predikant) wil je in gang zetten om met dit uitdagende thema écht aan de slag te gaan.

Handen: Gebed, de motor van verandering
Workshop door Guy Cauwels
Elke christelijke jeugdwerker zal het volmondig beamen: gebed verandert mensen. Maar... wie pakt het écht serieus aan in/voor het jeugdwerk. Guy (Verantwoordelijke gebedsnetwerk van de VEG) wil je graag handvatten geven om je gebedsleven - en dat van je jongeren! -  (nieuw) leven in te blazen. Want: gebed verandert mensen!

Op komst: nog één extra workshop door Niels Vandereyken.


Volg de EJV-Facebook voor regelmatige nieuwtjes!

Broodjeslunch is inbegrepen in de prijs. 

Prijs EJV-lid: €10
Prijs niet-EJV-lid: €17
Locatie: 
ETF
Sint Janbergsesteenweg
3001 Heverlee
België

DE INSCHRIJVINGEN VOOR DEZE ACTIVITEIT WERDEN GESLOTEN!

Geef een reactie