vanaf 16 jaar

01/03/24 – 03/03/24

07/04/24- 13/04/24

11/10/24 – 13/10/24

Startweekend / Terugkomweekend

Campus des Taillis

Rue du Bois Pirart 127
1332 GENVAL

Cursusweek

Sint-Pauluscentrum

Galgenstraat 36
3110 ROTSELAAR

Joris D’Joos
Sandra De Baerdemaeker

ac@ejv.be

+32 (0) 498 36 31 85
+32 (0) 474 94 63 23

GET PRO

Ben je 16 jaar of ouder bij de start van de cursus en wil je graag een pro worden in het begeleiden van kinderen of jongeren op kamp of in je lokale EJV-afdeling? Dan is deze cursus een goed begin!

De cursus heeft een steengoed programma met veel aandacht voor de praktijk, want al doende leer je! Na een succesvolle theoretisch gedeelte en stage, ontvang je van ons het officieel attest ‘Animator in het jeugdwerk’ van de Vlaamse overheid.

VOOR WIE?

 • Je bent 16 jaar of ouder bij de start van de cursus
 • Je hebt ongelooflijk veel zin om meer van jezelf te geven tijdens kampen, jaarwerking of eendaags activiteiten

DOEL

Begeleiders voor landelijk en lokaal jeugdwerk vormen, op basis van Bijbelse normen en in overeenstemming met de wettelijke criteria.

RESULTAAT

Na het volgen van de AC-cursus van maximum 55 uur en een geslaagde stage van 50 uur ontvang je van ons het officiële attest ‘Animator in het Jeugdwerk’ van de Vlaamse overheid.

INHOUD

Tijdens de animatorcursus ligt de focus op je competenties als toekomstig begeleider.

De animatorcursus is geen kamp, maar zoals het woord het al aangeeft een cursus! De juiste motivatie en ingesteldheid is van groot belang voor een succesvol traject. Verwacht dus een pittig, maar leerrijk en goed gevuld theoretisch gedeelte.

Een greep uit het cursusaanbod:

 • Kinderen en jongeren begeleiden
 • Activiteiten organiseren
 • Leiden van samenkomsten en gespreksgroepen
 • Zelfreflectie
 • Veiligheid van kinderen en jongeren waarborgen
 • Respectvol handelen
 • Samenwerken
 • Crea-technieken

Aansluitend aan de cursusweek bieden we je de mogelijkheid om je eerste 2 stage-uren te behalen tijdens het oefenmoment op zaterdagochtend.

DATA & LOCATIE

Deze data van het theoretisch gedeelte mag je niet missen om de AC-cursus te kunnen volgen:

 • Startweekend: 01/03-03/03/2024, in Campus des Taillis, Genval
 • Cursusweek (met mogelijkheid oefenmoment): 07-13/04/2024, in Sint-Pauluscentrum, Rotselaar,

!! OPGELET: om het attest te kunnen behalen ben je wel verplicht om de volledige 55 uur van het theoretische gedeelte aanwezig te zijn. Houd hier rekening mee als je je wil aanmelden!

 • Terugkomweekend: 11/10-13/10/2024, in Campus des Taillis, Genval

Daarnaast is er ook een terugkomweekend. Beschouw het als een leuk en ontspannen reüniemoment, waar we samen terugblikken op je gelopen traject. Cursisten die hun stage al hebben afgerond op dat moment, krijgen daar ook officieel hun attest. Dit is geen officieel onderdeel van het theoretisch gedeelte of een verplicht onderdeel voor het behalen van je attest.

DATA & INSCHRIJVINGEN

Let op! Om interactiviteit, persoonlijke coaching en kwaliteit te bevorderen is het aantal deelnemers beperkt tot 42!
Bij annulering vóór 31 december 2023 worden € 30 administratiekosten afgehouden, nadien wordt de helft van het cursusgeld teruggestort.
In onderstaande prijs is het verblijf, maaltijden, verzekering, gediplomeerde begeleiding, materiaal en een cursus inbegrepen.

ALGEMENE INFO

LEDENKORTING

Ben je een EJV-lid? Dan wordt automatisch een ledenkorting van 50 euro toegepast op de bovenstaande prijs. Alweer een goede reden om lid te worden van het EJV.

SUBSIDIES EN SOCIALE KORTING

 • Deze cursus is erkend door de Vlaamse overheid. Daarom kan je bij sommige steden en gemeenten een tegemoetkoming aanvragen voor het volgen van de cursus. Deze wordt gewoonlijk pas betaald na het behalen van het attest. Vraag er naar bij je plaatselijke jeugddienst of jeugdraad.
 • Ook heel wat kerken, organisaties of kampen zijn bereid om jou financieel te ondersteunen. Vraag aan de leiding wat de mogelijkheden zijn binnen jouw kerk, organisatie of kamp.
 • Gezinnen met lage inkomens kunnen een beroep doen op een sociale korting van het EJV, neem hierover contact op met onze diversiteitsmedewerker, diversiteit@ejv.be.